Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu! Kungafamiljen anländer till Nobelbanketten

10 dec, 2017, 19:13 
Ellen Myrgård Lindén
Festligheterna fortsätter!
Annons

Prisutdelningen i Konserthuset är över och nu fortsätter Nobelfesten i Stockholms stadshus. Kungafamiljen har precis anlänt och de ska alldeles strax sätta sig till bords. Gravida Madeleine har dock lämnat festligheterna på grund av sina gravidrelaterade ryggproblem. Läs mer här!

Under lördagen publicerade Nobelkommittén bordplaceringen och den avslöjar att kungen har Samoan Barish, hustru till årets fysikpristagare, till bordet medan drottning Silvia får konversera med Nobelstiftelsens ordförande Carl-Henrik Heldin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Victoria har fysikpristagaren Kip S Thorne som bordsherre och prins Daniel sitter snett emot sin hustru och har Christine Dubochet-Wiemken på sin högra sida. Hon är fru till kemipristagaren Jaques Dubochet. Prinsessan Sofia har läst på om fysikpristagaren Barish, som är hennes bordsherre och Chris sitter bredvid med professor Carolee Winstein, partner till fysikpristagaren Kip Thorne. Carl Philip kommer att placeras vid professor Evi Heldin.

Foto: SVT

Annons