Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kritiken mot Sofias Nobelbeslut: ”Om jag ska vara lite elak...”

10 dec, 2023, 17:30 

Smyckeexperten Hanna Hellberg vill se en ny look på prinsessan Sofia.

Annons

Det är en afton där festligheterna avlöser varandra. Nobelfesten är en högtid där man inte sparar på krutet – och det bjuds på prisutdelning, bankett, dans och härliga kreationer.

SE KLIPPET! Här anländer kungafamiljen till NobelfirandetBrand logo
SE KLIPPET! Här anländer kungafamiljen till Nobelfirandet

När prinsessan Sofia anlände till Konserthuset i Stockholm, gjorde hon det med en svart klänning som hon kompletterat med sitt bröllopsdiadem och ett stort, bländande och glittrande halsband.

Diademet har hon burit vid flera tillfällen och är något av en favorit. Vi såg Sofia bära det ifjol, under Nobelfesten 2022, men då hade stenarna en helt annan färg.

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia anländer till Nobelprisutdelningen 2023.

Experten om Sofias look

Prinsessans bröllopsdiadem är nämligen tillverkat så att det går att ändra utseendet på det. Smyckeexperten Hanna Hellberg beskriver det som ett legodiadem som anpassas utifrån Sofias outfit.

Annons

Enligt Hanna Hellberg har Sofia ofta samma diadem, till skillnad från de andra kungligheterna, och hon hade gärna sett att hon vågade ta ut svängarna lite mer och kanske prova något nytt.

– Om jag ska vara lite elak så tycker jag att Sofia alltid bär samma diadem. Det är lite konstigt att hon inte växlar upp mer. Sen vet jag inte om det är en personlighetsgrej, att hon vill ha sitt eget och inte tycker hon har rätt till de andra diademen.

– Men om det nu är så kan man ju köpa in en annan vintagetiara till henne så man får se något annat, säger Hanna Hellberg till Svensk Damtidning.

Hyllas för sitt halsband

Hanna Hellberg tycker att Sofia har en mer folklig stil än de andra. Därför hade det varit uppfriskande om hon tog hjälp av någon svensk och modern smyckekonstnär, om det nu förefaller så att hon inte upplever sig att ha rätten till hovjuvelerna.

– Något annat, helt enkelt, så hon slapp det här tunga kungliga arvet och kunna växla om lite. Det hade varit kul att se henne i något annat, säger hon och fortsätter:

– Sen har hon ett väldigt maffigt och stort statementhalsband. Hon bar en klänning med inte så mycket färg, men som hon kombinerade med ett stort statementhalsband och det var kul att se.

Prinsessan Sofia
Experten Hanna Hellberg ser gärna att prinsessan Sofia använder andra diadem i framtiden.

Foto: TT

Annons