Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kritikerstorm mot Pernilla Månsson Colt efter SVT:s Nobelkväll

13 dec, 2020, 09:00 
AvCHARLOTTE OSCARSSON
pernilla månsson colt svt nobel
Det blev ingen vanlig Nobelbankett i år. Men SVT valde ändå att anordna en fin middag på bästa sändningstid. Pernilla Månsson Colt var kvällens programledare – men hennes insats ifrågasätts.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?

Trots att mycket är annorlunda det här corona-året så delades Nobelpriset ut som vanligt. Om än under lite andra former. Istället för den traditionsenliga banketten i Blå hallen valde SVT till exempel att sända En kväll för Nobel. Men sändningen väckte en hel del reaktioner.

Pernilla Månsson Colts ord till Johanna Westman kritiseras

Syftet med programmet var att årets Nobelpristagare skulle uppmärksammas under festligare former. Programledaren Pernilla Månsson Colt var på plats i stadshuset i Stockholm och tv-kocken Johanna Westman var inbjuden för att presentera Nobel-menyn.

Men Pernilla Månsson Colt var inte imponerad av maten och många tyckte att hon uttalade sig lite väl hårt mot Johanna Westman.

"Förfärligt förfärligt"

" Varför äter inte du? Här står jag va, försöker du lura mig?"

"Det här var inte min favorit rätt. Det måste jag erkänna", sa Månsson Colt i sändningen.

Tittare har reagerat

I ett inlägg på kanalens Facebook-sida menar många tittare att tv-kocken Johanna Westman blev orättvist bemött av programledaren Pernilla Månsson Colt.

Annons

”Nu satt min fru och jag och tittade på när duktiga Johanna Westman visar hur man har lagar nobelmiddagsmat från förr, hon lägger ner tid och energi och lagar till synes god mat. Men den andra programledaren totaldissar hennes mat på ett mycket arrogant och otrevligt sätt. Skärpning svt, ta bort programledare som inte kan sköta sitt jobb professionellt”, skriver en tittare i kommentarsfältet.

”Håller med. Oerhört oförskämt”, skriver en annan.

”Jättedåligt av Pernilla Colt”, skriver en tredje.

Foto: TT

Annons