Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleine kommer inte hem till Nobelfesten

24 nov, 2011, 15:34 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Prinsessan Madeleine kommer inte hem till årets Nobelfestligheter, hon stannar kvar i USA. Där ska hon enligt hovets hemsida medverka i ett 100-års jubileum i New York.

Prinsessan Madeleine kommer inte att gå på Nobelfesten. Hon stannar i New York och deltar i stället vid en middag som celebrerar 100-årsjubileet av Marie Curies andra Nobelpris. Eventet som anordnas av The New York Academy of Science den 10 december kommer även att hylla och andra kvinnliga forskare.

Annons

Prins Carl Philip

Vid Nobelfestligheterna kommer däremot övriga kungafamiljen att närvara, kungaparet, kronprinsessparet samt prins Carl Philip.

– Detta är en prioriterad sak i USA som har med Nobelpriset att göra och eftersom prinsessan Madeleine bor i USA är det naturligt att hon deltar i detta event som är så pass knutet till Nobel, säger hovets informationschef Bertil Ternert.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Beslutet att prinsessan ska delta vid middagen i New York har enligt hovet tagits av kungen.

Av Margareta Heed

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons