Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines överraskande val av tiara

10 dec, 2015, 17:28 
Agneta Nisbeth
Annons
NobelMadeleine

Tiaran med akvamariner är gjord i en så kallad kokoshnikmodell och är ett arv från kungens farmor prinsessan Margareta. Prinsessan Sibylla brukade bära diademet och lät det gå i arv till kungens syster prinsessan Margaretha.

Margaretatiara

Prinsessan Margaretha i akvamarindiademet under prins Carl Philip och Sofias bröllop i juni.

Annons
nobel-20

Kronprinsessan bär prinsessan Sibyllas diadem. Även det är ett arv från kungens farmor prinsessan Margareta som fick det i bröllopsgåva av sina föräldrar, hertigparet av Connaught. Kronprinsessan bär också delar ur drottning Josefinas ametistgarnityr och ett armband med briljanter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ametistgarnityret är välkänt i Nobelsammanhang och har burits av både drottningen och prinsessan Madeleine. Halsbandet är egentligen två armband som sammanfogats.

NobelVictoria4

Drottning Silvia bär drottning Sofias briljantdiadem och ett armband ur kronjuvelerna.

Annons
NobelSilvia1

Prinsessan Sofia valde, precis som vi anat, att bära sitt bröllopsdiadem med briljanter och smaragder som hon fick i gåva av kungaparet.

nobel14

Av: Liv Sander.

Bilder: TT Bild

Annons