Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines rörande hyllning till fastern

11 dec, 2015, 06:00 
Agneta Nisbeth
Annons
Nobelhar10

År 1964 lämnade kungens storasyster prinsessan Margaretha Sverige för London och exakt 51 år senare gjorde prinsessan Madeleine samma sak. I går kom hon till Nobelbanketten i sin fasters kokoshnikdiadem med akvamariner och briljanter. Ett val med stort symbolvärde.

NobelMadeleine2

Diademet med akvamariner är ett arv från kungens farmor den engelskfödda prinsessan Margaretha som fått diademet i gåva av sina föräldrar, hertigparet av Connaught. Prinsessan Sibylla använde diademet ofta men lät det sedan gå i arv till sin äldsta dotter Margaretha.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
PrinsessanMargaretha

När Margaretha 1964 gifte sig med brittiske affärsmannen John Ambler och flyttade till England tog hon med sig diademet. Sedan dess har det bara varit på besök i Sverige med Margaretha. Många har frågat sig om något av kungabarnen någonsin kommer få bära diademet med fem stora akvamariner omgärdade av hundratals briljanter, men nu har alltså det hänt. Den oerhört privata Margaretha har lånat ut sitt älskade diadem till Madeleine.

Margaretha

Prinsessan Margaretha och John Ambler med sina barn på herrgården Chippinghurst Manor utanför Oxford.

Kärleken till London och England förenar prinsessorna precis som deras önskan om att få leva ett liv utanför det direkta strålkastarljuset.

Av: Liv Sander.

Bilder: TT Bild och Ibl.

 

Annons