Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Mette-Marit vimlade med presidentfrun och superstjärnor på Nobel

11 dec, 2009, 12:05 
Agneta Nisbeth
Annons
mette_marit_obama

 

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon.

Under gårdagens Nobelbankett på Grand Hotel i Oslo var stämningen på topp då kung Harald, drottning Sonja, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit bekantade sig ordentligt med USA:s presidentpar Barack och Michelle Obama och de kända amerikanska skådespelarna Will Smith och Jada Pinkett Smith. Men den som överraskade mest var Michelle Obama…

Nog är det Nobelyra allt – både i Sverige och i grannlandet Norge, som varje år delar ut Alfred Nobels fredspris. Det har varit många åsikter kring årets pristagare, USA:s president Barack Obama, men det tal han höll i Oslos Rådhus under prisceremonin om världens konflikter och det ansvar vi alla har för freden kanske fick många att tänka om. För, ”Yes we can”, tillsammans…

Annons

Michelle Obama –

kvällens drottning

Senare på kvällen var det även Nobelfest på Grand Hotel i Oslo och i media hyllar norrmännen presidenthustrun Michelle Obama som överraskade med en otroligt vacker isblå aftonklänning med dubbla axelband. Hon var kvällens okrönta drottning.

Haakon stolt över sin hustru

Även kronprinsessan Mette-Marit hade anammat den ljust blågråa stilen och var riktigt söt i sin klänning med nedsläppt lockigt blont hår. Kronprins Haakon var så stolt och kunde knappt hålla blickarna från sin hustru.

En kväll att minnas

Självklart var även drottning Sonja och kung Harald på plats, liksom Hollywoodstjärnorna Will Smith och Jada Pinkett Smith, som var värdar för fredspriskonserten.

Vi gissar att det precis som i Stockholms stadshus blev en kväll att minnas på Grand Hotel i Oslo.

[smooth=id: 179; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures

Annons