Nobel 2019: Här är prinsessornas Nobelklänningar

Vilka Nobelklänningar kungligheterna valde under 2019! Victoria, Madeleine, Sofia förvånade alla i sina val! Titta närmare på klänningarna här!

Baraxlat och maffigt! Och WOW! Kronprinsessan Victoria valde en makalös klänning under Nobelfesten 2019.

Victorias Nobelklänning av Selam Fessahaye

Victorias Nobelklänning 2019 skapad av Selam Fessahaye.

Victorias Nobelklänning 2019 skapad av Selam Fessahaye.

Victorias Nobelklänning 2019 skapad av Selam Fessahaye.

Victorias Nobelklänning 2019 skapad av Selam Fessahaye.i svart och vitt.

Den är skapad av Selam Fessahaye, samma designer som hon valde under Polarpriset 2019. Klänningen är skapad i ett svart och vitt jacquardvävt tyg, och en liten hemlighet går att se! I klänningens relief framkommer rosor i en invävd silvertråd. Färgen svart var otroligt otippad, det är sällan vi ser det i Nobelsammanhang. Däremot minns vi självklart den vitsvarta som drottning Silvia bar från Nina Ricci.

Sofias Nobelklänning skapad av Emelie Jarell

Sofias blå Nobelklänning skapad av Emelie Jarell.

Sofias blå Nobelklänning skapad av Emelie Jarell.

Även prinsessan Sofias klänning var otippad och även baraxlad. Den osade även av romantik. Klänningen i turkost är skapad i italiensk sidencrepe. Den har ett korsetterat baraxlat liv med en lätt hjärtformad ringning. Klänningen är skapad av Emelie Jarell, en svensk designer som prinsessan aldrig burit innan. Prinsessan Sofia är den i kungafamiljen som verkligen alltid väljer svenskt under dessa tillställningar! Hennes klänning matchades vackert i de nya stenar hon fått placerade på sitt diadem.

Madeleines klänning från Angel Sanchez

En som hyllades redan när man såg henne tidigt var prinsessan Madeleine. Hennes klänning förde tankarna till Madonnas Material girl-klänning, och minst lika glammig!

Prinsessan Madeleine i rosa.

Prinsessan Madeleine i rosa.

Madeleines Nobelklänning 2019 från Angel Sanchez

Madeleines Nobelklänning 2019 från Angel Sanchez.

Den är gjord av Angel Sanchez, vilket Svensk Dam kunde vara först med att avslöja. Den är magentafärgad  i sidengaza, en klänning som hon matchar till Akvamarindiademet samt långa diamanörhängen. Rosa klär henne otroligt bra, men det är en färg hon sällan bär, och en färg vi sällan ser på Nobelfesten. Men det har hänt, både på kronprinsessan Victoria och drottning Silvia!

Drottning Silvia bar Elie Saab

Drottning Silvia bar Elie Saab.

Drottning Silvia bar Elie Saab.

Och på tal om Silvia, även hon var smasching denna Nobelfest 2019. Drottningen bar en cremefärgad klänning i tjockt sidentyg med guldbroderier, som vi faktiskt sett tidigare. Under hennes senaste resa i Libanon bar hon den, och den är skapad av libanesiska Elie Saab. Till klänningen bar hon drottning Sofias diadem, briljantörhängen, en briljantcollier, en brosch med pärlor.

Foto TT