Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nobelmiddagen inleddes med sedvanlig pompa och ståt

10 dec, 2013, 19:11 
Agneta Nisbeth
Annons
ste_nobelfest

Nobelmiddagen har inletts med precis den härliga pompa och ståt som vi är vana vid.

Banketten satte igång efter prisutdelningen i Konserthuset. Stadshuset i Stockholm fylldes sedan – precis som det brukar – av tjusiga klänningar, underbara blommor från San Remo och så alla nobelpristagare förstås.

carl-gustaf-silvia-ao

Kungen och drottningen på väg in.

Annons
kung-carl-gustaf-ao

Kungen tillsammans med sin bordsdam Mira Nikomarow, gift med fysikpristagaren François Englert.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia fanns givetvis också på plats, precis som prins Carl Philip och prins Daniel samt prinsessan Christina med make Tord Magnuson.

prinsessan-Christina-ao

Prinsessan Christina.

Annons

Menyn har skapats av Andreas Hedlund och Fredrik Björlin. Och det här åt man under kvällen: Pärlhönsmosaik, morotsvariation med gotländsk tryffel och kantarellduxelle med tryffelmajonnäs till förrätt, ni ser den på bilden här nedan.

starter-mat-svt

Huvudrätten var havskräftfylld piggvarskupol, tartelett med havskräfta på ostcrème och spenatbädd, spetskålsterrine, havskräftsås och mandelpotatispuré. Till efterrätt var det Chokladsiluett med nougat och havtornsexplosion.

Annons
nobel-svt

Nobelmiddagen i full gång.

silvia-ao

Drottning Silvia i en hallonröd klänning

Annons

Drottning Silvia bar en hallonröd klänning i sidenschiffong med volanger och inbroderade Swarovskikristaller. Till detta bar hon Drottning Sofias briljantdiadem, briljantcollier med kläpp, briljantörhängen samt en briljantbrosch i form av en rosenkvist.

ste_brosch-silvia

Silvia bar även också Serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan, samt ett miniatyrporträtt av kungen inramat i briljanter.

ste_daniel

Prins Carl Philip och prins Daniel bar Serafimerordens ljusblå band, ordenstecken samt kraschan, samt Nordstjärneordens kors i svart band runt halsen.

Annons
ste_carl-philip

Av Agneta Nisbeth

Foto: Faksimil SVT play, Charles Hammarsten/IBL, All Over Press och Stella Pictures

Annons