Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Paniken på Haga – Victoria ligger efter med viktiga förberedelserna

09 dec, 2022, 18:00 

Allt har inte riktigt blivit som planerat.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victorias bästa Nobelklänningar genom åren!Brand logo
Victorias bästa Nobelklänningar genom åren!

Imorgon, lördag 10 december, är det dags för den stora Nobelfesten. En kväll som många har längtat efter och förberett sig inför i flera månader.

Det är en av de viktigaste kvällarna på hela året för svenska kungafamiljen, som har en otroligt stor och central roll i hela ceremonin.

Det krävs givetvis enorma förberedelser inför Nobelkvällen, speciellt dagarna inför. Men en oväntad situation har lett till att kronprinsessan Victoria hamnat lite efter i planeringen.

Annons
ronprinsessan Victoria under kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott 2019
Vår framtida drottning har en mycket viktig roll under Nobel.

Paniken på Haga slott – kronprinsessan Victoria ligger efter med förberedelserna inför Nobel

Kronprinsessan drabbades nämligen av en förkylning tidigare i veckan, som resulterade i att hon tvingades ställa in ett kungligt uppdrag.

– Kronprinsessan är lätt förkyld. Vi tar en dag i taget, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam på tisdagen.

Detta skapade givetvis en stor oro – det skulle ju vara extremt tråkigt om Victoria missade Nobel och att en av de kungliga stolarna stod tom.

Annons
Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på tisdagen 2019
Det hade varit en mardröm om en av stolarna stod tom.

Men på torsdagen kunde vi alla pusta ut. Då visade kronprinsessan nämligen att hon var pigg och kry igen, när hon besökte Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

Men Victorias insjuknande kan ju förstås ha påverkat veckans förberedelser inför den storslagna festen på lördag.

– Nobelveckan är otroligt späckad för våra kungligheter. Inte minst för Victorias, Sveriges framtida drottningen och sedan när år tillbaka en ännu viktigare del av den kungliga representationen efter kungens kapning av titlarna i familjen. Så att kronprinsessan fick stanna hemma med en förkylning i onsdags kan ha rubbat det intensiva schemat hemma på Haga, förklarar Svensk Dams Nobelexpert Ellen Myrgård Lindén.

Annons
Kronprinsessan Victoria under Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på måndagen 2018
Det krävs en hel del förberedelser för att få till en sådan här magisk look!

Ellen Myrgård Lindén fortsätter:

– Det är nämligen inte bara klänningen som ska provas, det ska också planeras frisyr och gå igenom det kungliga smyckeskrinet för att se vilket garnityret som passar till klänningen. Och Victoria hade säkert provningar inbokade som fick sättas på paus.

Förhoppningsvis hinner kronprinsessan med alla förberedelser idag, för klockan 16.30 imorgon är det dags!

Drottning Silvia, Prins Daniel, kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria vid Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm på söndagen 2017
Det ska bli så spännande att se årets klänningar!
Annons