Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Månsson Colt tokhyllas för sin klänning – kändisarnas Nobel-favorit: Se den här!

13 dec, 2022, 11:00 
Indra Nordemar

Pernilla Månsson Colts klänning blev en favorit på Nobel 2022.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Oväntade gästen som stal showen under Nobel!Brand logo
Oväntade gästen som stal showen under Nobel!

Nobelfesten är en av de största evenemangen på hela året för många. Kungafamiljen förstås, men även för många andra.

Det planeras i månader: Maten, dekorationerna och klänningarna.

Ja, det kanske är det som de allra flesta väntar på med mest spänning – Vad kommer drottning Silvia, kronprinsessan och prinsessorna stråla i denna gång? Svaret vet vi ju nu: Storsuccéer i vanlig ordning.

Men även om det främst är de kungliga som hamnar i centrum under Nobel, så är det ju också en hel drös kändisar på plats som bär upp sina galaklänningar med stolthet. Och en som stack ut lite extra i år var Pernilla Månsson Colt.

– Jag har faktiskt aldrig fått så mycket frågor och uppskattning, säger hon till Expressen.

Annons

Pernilla Månsson Colts beslut för Nobel 2022

Månsson Colt är känd från bland annat Trädgårdstider, Antikrundan och Husdrömmar. Men de som är trogna Nobel-fans känner troligtvis igen henne även från Nobelstudion. Hon har tidigare lett programmet fram till den stora dagen, och likaså i år.

Självfallet var hon därför en av Nobelgästerna, och hennes svarta sammetsklänning har hyllats stort på Instagram efter att hon delat en bild från festen.

– Skrädderiet är det som står i fokus. Våra stora designveteraner – Camilla Thulin, Lars Wallin, Frida Jonsving – har alla kreationer här, menade Elles chefredaktör Cia Jansson under lördagens Nobelsändning i SVT.

Pernilla till vänster i sin svart Nobelklänning.

Men vems kreation bar då Månsson Colt? Valet har varit svårt men ingen av de ovannämnda blev vinnaren – efter veckor av velande landade det till slut i designern Malena Ekström.

Annons

– När jag fick den på mig kände jag mig bara så... det var jag, liksom. Det var så skönt. Väldigt, väldigt kul. Jag har faktiskt aldrig fått så mycket frågor och uppskattning för någon nobelklänning som i år. Otroligt, hon ska ha kredd.

Hyllas för sin Nobelklänning – se den nedan!

I kommentarsfältet till bilden som programledaren publicerade haglar frågorna in – majoriteten som ger komplimanger vill också veta var den kommer ifrån.

– Kanske är det för att den är skitcool, men också helsvart, det gör ju att den skulle kunna vara användbar för ganska många. Det är nog så man tänker.

Och en av de bättre detaljerna med klänningen var att Pernilla Månsson Colt fick ha på sig den gratis – i varje fall slapp hon betala något ur egen ficka. Prislappen har hon nämligen ingen aning om.

– Det vet inte jag! Den är tillbaka nu. Vi hyr eller lånar, jag vet inte hur dealen var den här gången. Jag hade mycket gärna haft den i min egen garderob.

Foto: TT

Annons