Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Christinas inte med på Nobel 2019

10 dec, 2019, 20:15 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
därför missar prinsessan christina nobelfesten 2019
Nobelfesten är inte fullt så glammig som den brukar vara. Prinsessan Christina saknas nämligen bland gästerna. Vi berättar varför kungens syster har tackat nej till årets inbjudan.
Annons

Prinsessorna glittrar i sina Nobelklänningar och stämningen i Blå hallen är god och förväntansfull. Men en person lyser med sin frånvaro. Kungens syster, prinsessan Christina, saknas vid honnörsbordet.

Prinsessan Christina missar Nobelfesten 2019

Svensk Damtidning har tidigare berättat om att Christina har tackat nej till 2019 års Nobelfest. Så här har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt om frånvaro.

– Prinsessan Christina och Tord Magnuson får egna inbjudningar, varje år. Och det här året har de beslutat sig för att inte gå, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Varför är de inte med? 

– De har andra åtaganden.

Prinsessan Christina är otroligt populär och många kungliga fans är förstås besvikna ikväll. Många blev även oroliga för prinsessans hälsa när beskedet om frånvaron kommunicerades. Men hovet vill understryka att prinsessan mår bra. Det faktum att hon tackar nej har ingenting att göra med att hon mår dåligt, berättar hovets informationschef Margareta.

Foto: TT

Annons