Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines nobelklänning designad av Lars Wallin

10 dec, 2008, 15:10 
Agneta Nisbeth
Annons
madelenieklanning[1]

Wallinensam[1]

Visst är det Lars Wallin som fått uppdraget att designa prinsessan Madeleines Nobelklänning i år! En puderrosa taftklänning med brun organza och chiffong.

Annons

Ryktet om att Lars hade fått hedersuppdraget att designa prinsessan Madeleines klänning har florerat i nobelyran, men själv har Lars tigit som muren. Svenskdam.se:s kungliga modebloggare Lotta Wretman besökte Lars Wallin strax före festen, provade en underbar festblåsa och ställde några frågor till mästaren:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hur många Nobelklänningar har du gjort i år?

– Oj, det där är jättesvårt för mig att prata om just nu. Men det är fler än tre i alla fall!

Vad skulle du säga är typiskt för en Nobelklänning?

– Vidd i kjolen, vackra material, finaste smyckena … Allting ska fram helt enkelt. Det är ju egentligen det enda tillfälle vi har här i Sverige att verkligen ta ut svängarna.

Victoria-Nobel-2003
Victorias nobelklänning 2003 är Lars Wallins favorit.

– Det är mycket sofistikerade färger. Men i år har jag också fått göra en riktigt färgstark klänning så det känns jätteroligt.

Vilken av alla dina Nobel-klänningar är du mest nöjd med?

– Det måste vara den jag gjorde åt kronprinsessan Victoria 2003 med plisserad underkjol och liv i metallspets. Den var serafimerblå – precis som bandet, och jag tycker att kronprinsessan var fantastiskt vacker i den.

Foto: IBL


Annons