Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sara Danius och Alice Bah Kuhnke stal showen under Nobel

11 dec, 2018, 08:05 
Annie-Li Eriksson
Alice Bah Kuhnke och Sara Danius strålade ikapp i sina spektakulära och eleganta outfits under prisutdelningen i Konserthuset. Vem av gästernas outfits är din favorit?
Annons

Wow, vilken färgklick! Sara Danius tar hem priset som Nobelbankettens bäst klädda och lyste upp hela Konserthuset i sin färgsprakande outfit. Svensk Damtidning kan avslöja att den rosa capen och orangea klänningen är designad av favoriten Pär Engsheden, som även gjort kronprinsessan Victorias brudklänning.

Sara Danius på Nobel.

På plats nummer två kommer kulturministern Alice Bah Kuhnke som är känd för sina spektakulära Nobelblåsor. I år dök hon upp i en något mer nedtonad look men som bär ett viktigt budskap. Klänningen är nämligen tillverkad av återvunnet material som Stockholms Stadsmissions eget mode- och designmärke Remake står bakom, skriver tidningen Elle.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Vår planets resurser har ett slut! De är inte oändliga. Ett konkret sätt att förändra världen till det bättre och stoppa den globala uppvärmningen, är att återvinna det vi redan har, göra något nytt av det som redan finns. Vi måste återbruka och ta tillvara”, skriver hon på Instagram.

Klänningen är tillverkad av 35 gamla sidenskjortor, varav en av dem är Alices egen. Materialen har färgats av ekollon och järn.

Alice Bah Kuhnkes miljövänliga Nobelklänning.

Statsministern Stefan Löfvens fru, Ulla Löfven, glänste i en midnattsblå kreation från kungliga favoriten Camilla Thulin.

Annons
Stefan Löfven på Nobel.

Mörkblått bar även Birgitta Ed som är gift med moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Och det är Nobeldesignern Göran Alfredsson som står bakom det tjusiga verket.

 Ulf Kristersson och Birgitta Ed.

Göran Alfredsson som har klädmärket Thalia, har även designat Klara Sydhoff Wallenbergs glittrande dröm.

Annons
Klara Sydhoff Wallenberg i Göran Alfredsson.

På plats vid Konserthuset var även svenska Akademiledamoten Horace Engdahl och Stina Otterberg

Horace Engdahl och Stina Otterberg

Läs också:

Foto: TT

 

Annons