Silvias drag på Nobel – detaljen som alla missade

12 dec, 2022, 18:30 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Drottning Silvia hade inte riktigt koll på sina tillhörigheter på Nobel.

Annons
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tv
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tv

Nobel är över för denna gång. Men vilken fest det blev. Det hade gått tre år sedan Nobel kunde firas på det storslagna sett som det annars gör – en pandemi kom ju i vägen – men i år var festen alltså tillbaka i Blå hallen och på slottet.

Nobelfesten är en av de största händelserna på hela året för vår kungafamilj, därför passar de då på att gå "all in" vad gäller klädsel under firandet, och i år var förstås inget undantag – snarare tvärtom.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och drottning Silvia strålade i sina pompösa galaklänningar.

Recept.se Nyhetsbrev

Victoria i skimrande rosa ena kvällen och grönt den andra, Sofia i himmelsblått följt av oranget som övergick i vitt och Silvia i glittrande rött på söndagen och chocklila på fredagen – och då var det drottningen som stal showen.

Annons

Drottning Silvias miss på Nobel 2022

Ja Silvia har hyllats stort för sin vackra Nobel-blåsa. En blandning av spets och siden i intensivt ceriselila. Och dessutom en annorlunda detalj, nämligen en avtagbar kjol. Så fiffigt!

Men det var en detalj som många kanske missade med Silvias klädsel, hon hade ju även en matchande sjal! Men inte så konstigt är det att folk inte la märke till den, i slutet av kvällen verkar det som att Silvia hade glömt den.

Incidenterna på Nobelbanketten

Det skedde några få incidenter under Nobelbanketten, dock inga som kommer stå skrivna i historieböckerna. Prins Daniel krockade med en man, en kvinna ställde sig upp aningen opassande mitt under middagen, kungen höll sitt glas på fel sätt.

Men även drottningen verkar ha varit lite uppe i varv. För den matchande sjalen som hon bar på vägen in till middagen, hade hon inte längre på sig på vägen ut. Då var sjalen i stället i Silvias bordherres hand.

Annons

Kanske hade Silvia råkade glömma kvar den på sin stol och bordsherren Carl-Henrik Heldin, styrelseordförande i Nobelstiftelsen, fått syn på den i sista stund. I vilket fall som helst var det i alla fall han som bar ut den i medan han krokade arm med drottningen.

Silvias sjal – från sin hand till sin bordsherres. Foto: TT

Foto: TT

Annons