Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor ilska efter Nobel-bilderna på Victoria och Daniel: "Skillnad på folk och folk"

10 dec, 2022, 19:46 

Många är väldigt upprörda över bilderna från årets Nobelbankett.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Titta – här är klänningarna som kungligheterna bar på Nobel 2022Brand logo
Titta – här är klänningarna som kungligheterna bar på Nobel 2022

Nobelbanketten i Stockholms stadshus är i full gång!

Gästerna har precis njutit av förrätten som tagits fram av hyllade kocken Jimmi Eriksson. Till förrätt serverades närmare bestämt algbakad gös och tomat fylld med gravad gös, persiljeemulsion, kålrabbi, brödkryddor samt krondillspärlor och blomsterkrisp.

Festernas fest – så brukar man beskriva Nobelfesten. Och det märks verkligen, samtliga är klädda i spektakulära kreationer och stämningen i blå hallen i stadshuset ser minst sagt högtidlig ut.

Annons
Nobelpristagaren i fysiologi eller medicin, Svante Pääbo, och kronprinsessan Victoria under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på lördagen
Festlig stämning i Stockholms stadshus på lördagskvällen!

Ilska efter bilderna på kungafamiljen från Nobelfesten

Allt eftersom bilderna på kungafamiljen nått omvärlden har flera svenskar riktat stark kritik mot Nobelfesten i sociala medier.

På Twitter har flera personer kritiserat användandet av el i samband med den storslagna sammankomsten, på grund av den rådande elkrisen i Sverige.

”Ställ in Nobelfesten. Vi har blivit uppmanade till att spara på El och "platta till kurvan" (den känner vi igen) så varför skall ElitParasiterna ha tillgång till vår el? ”, skriver en person.

Annons
Honnörsbordet under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på lördagenmm
Det är mycket mat som ska lagas till alla gäster.

”På Nobelfesten sparas det sannerligen ingen el. Skillnad på folk och folk. Överheten behöver inte tänka på sånt, bara vi gatans smuts!”, skriver en annan.

”Svenskarna uppmanas att spara el i jultider och Nobelfesten blir av. Vilken timing, vilken opinionsbildningsmässig succé”, skriver en tredje person.

”Hur mycket el går det på Nobelfesten? All mat med ugnar igång, uppvärmning av Blå Hallen fast det är ju klart, vi knegare ska sitta och frysa och inte har råd med en falukorv för att titta på överklassen som äter sig mätta i värmen”, skriver ännu en person.

Kung Carl XVI Gustaf och professor Evi Heldin under middagen vid Nobelbanketten i Blå hallen i Stadshuset i Stockholm. Till vänster Nobelpristagaren i fysik Anton Zeilinger och till höger pristagaren i kemi Carolyn Bertozzi.
Annons