Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Storhertigparet av Luxemburg kommer till Nobelgalan

08 dec, 2011, 07:42 
Agneta Nisbeth
Annons

Det blir ett extra fint Nobelfirande i år, kungaparet har bjudit in storhertigparet Henri och Maria Teresa av Luxemburg, som med glädje tackat ja.

Annons

De kommer att vara med på såväl prisutdelningen i Konserthuset, galamiddagen i Blå Hallen i Stadhuset som kungens middag för nobelpristagarna på Stockholms slott. Anledningen till inbjudan är att en av medicinpristagarna är luxemburgbördige Jules A Hoffmann, som får priset för sina nya upptäckter om kroppens immunförsvar.

Drottning Margrethe

Om storhertigparet kommer att sitta vid honnörsbordet i Blå Hallen, vill Åsa Westersköld på Nobelstiftelsen inte berätta i förväg. Men hon avslöjar att senast en utländsk statschef gästade banketten, det var drottning Margrethe av Danmark på 70-talet, så var hon placerad vid honnörsbordet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons