Titta in i kungligheternas smyckeskrin inför Nobel!

Titta in i kungligheternas smyckeskrin inför Nobel!
Vilken tiara tror du kungligheterna väljer på söndag?
Annons

Nu är det bara två dagar kvar tills årets fest! Vi har djupdykt i Silvias, Victorias, Madeleines och Sofias kungliga smyckeskrin. Kommer vi få se drottningen i den ståtliga Leuchtenbergska tiaran eller väljer hon en annan tro?

Vi har samlat de 16 vackraste kungliga tiarorna. Se bilderna!

Annons

Foto: IBL och Stella Pictrues

ANNONS

Inspirerat av Nobel-festen

Låga priser – snabba leveranser – fri retur

Undertallrik guldfärgad 2-pack
Är du trött på dina gamla flottiga tabletter och drömmer om något mer flärdfullt till dukningarna i jul och nyår? Då har vi de perfekta undertallrikarna till dig! Och när du inte använder dom som tabletter så fungerar de lika bra som fina uppläggningsfat till frukt eller varför inte som ljusfat? Dessa vackra guldfärgade undertallrikar är en stilfull prydnad på det dukade bordet och gör middagen till en mycket trevlig tillställning! Duka fint med de festliga kuverttallrikarna under dina vanliga mattallrikar.

Gå till shoppen

Guldpläterat armband Bisou, finns i barn- och vuxenstorlek
Nu kan du bära samma armband som Kronprinsessan Victoria har hemma i sitt smyckeskrin! Detta vackra armband från svenska märket Bisou har tagits fram för att hylla vår Kronprinsessa Victoria på hennes 40-årsdag, och gavs också till henne som gåva på födelsedagen. Armbandet finns i två storlekar och passar perfekt att matcha mor och dotter. Armbandet är guldpläterat och har fem berlocker. Symbolerna som pryder armbandet är; måne, fyrklöver, krona, hjärta och stjärna. Armbandet kommer i en vacker ask i en syrenlila färg med en insida av lyxig sammet.

Gå till shoppen

Ljuslykta i mässing Miccis House
Denna underbart söta krona fungerar lika bra som ljuslykta som kruka och förgyller vilket dukat bord eller fönsterbräde som helst. Perfekt för exempelvis mindre blommor eller blockljus samt värmeljus. Den är gjord helt i solid mässing och kommer från det svenska märket Miccis House.

Gå till shoppen

Magisk bordsduk
Vacker som en linneduk - smart som en vaxduk! Nu kan du sluta oroa dig för trista fläckar som inte går bort på din bordsduk. Men denna magiska duk så rinner fläckarna bokstavligt talat bort! Tack vare det invävda teflonskyddet så kan inte fläckarna tränga in i fibrerna och orsaka bestående fläckar. Denna duk är inte bara praktisk, den är även vacker med sitt invävda blomstermönster.

Gå till shoppen

Doftamulett Champagne Dofta
En mycket vacker och välfungerande doftspridare till rum och badrum från det svenska varumärket Dofta. Denna doftamulett är tänkt som ett litet smycke att låta ligga framme som ger en hint av en underbar champagnedoft. Amuletten går att öppna och inuti läggs den medföljande aromastenen som fyller funktionen att ”bära” doften. Till amuletten medföljer även en koncentrerad och högkvalitativ doftolja som man sedan häller på stenen så att den blir helt blötlagd i oljan. Fyll sedan på efter behov - när stenen inte doftar längre, vänd aromastenen och häll på lite doftolja igen för en förnyad doftupplevelse. Oljan med doft av Champagne är frisk, fräsch, lätt och bubblig - precis som drycken, med exotiska frukter och gröna accord i toppen, persika och ros i hjärtat, samt basnoterna mysk och gourmand accord. Uppiggande och stimulerande! Parfymen är tillverkad av Dofta i Halmstad som gör de absolut renaste parfymerna du kan hitta på marknaden – alla med finaste kvalitet på doftkoncentraten. De använder sig inte av kommersiella och kontroversiella tillsatta kemikalier. DOFTA® har specialtillstånd från läkemedelsverket samt skatteverket för att producera parfymer utan några denatureringar, ftalater (hormonförvanskande ämnen).

Gå till shoppen

Kunglig kalender 2018
2018 – ännu ett kungligt år med guldkant! Svensk Damtidnings kungliga kalender bjuder på härliga bilder från den svenska kungafamiljens vardag och fest. Ge dig själv en gåva – eller köp kalendern till någon du tycker om. Den går inte att köpa i butik!

Gå till shoppen

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Titta in i kungligheternas smyckeskrin inför Nobel!”

 1. ananas skriver: 8 december, 2017

  Varken tror eller vet nåt annat än att dom alla är vackra.


 2. CVM skriver: 8 december, 2017

  Sveriges vackra kvinnliga Kungligheter………..


 3. Marguerithe skriver: 8 december, 2017

  Korset som Victoria bär här är mycket vackert. Ganska stringent. Inte så pråligt.


 4. Singoalla skriver: 8 december, 2017

  Silvia: drottning Sofias diadem, Victoria stråldiademet, Madeleine drottning Silvias stråldiadem, Sofia sexknappsdiademet, Christina prinsessan Sibyllas diadem. Tror jag.


 5. josefin skriver: 8 december, 2017

  fina diadem. Vore bra om text och bild horde ihop sa man faktiskt larde sig nagot. Nu gar text ruta och bildruta inte framat eller bakat pa ett synkroniserat satt. En webmaster kanske kan hjalpa till?


 6. MOLLY skriver: 8 december, 2017

  Silvia var en skönhet! Vilket glimt i ögat och härligt leende hon hade


 7. Pigan skriver: 8 december, 2017

  Är det okunnighet eller slarv? Nu måste Svensk Damtidning rätta till informationen om smycken! De som har skrivit detta har inte haft en aning om vilka diadem som är vilka. Texterna överensstämmer inte med bilderna. Nog måste väl Svensk Damtidning ha tillgång till faktaböcker och annan information om diademen så att texten kan bli läsvärd. Inslaget bör väl kunna redigeras så det blir rätt.


 8. Pigan skriver: 8 december, 2017

  Ikväll har ni varit duktiga och redigerat tidigare felaktiga uppgifter. Det verkar stämma nu! Hoppas att ni noterar att det var fel tidigare.


 9. HMA skriver: 8 december, 2017

  Sofia klär bättre i sin nya stil, än den på bröllopet!

  Lite kul att så många av smyckena har fransk anknytning!


 10. Gilla skriver: 9 december, 2017

  Så vackra de är.
  CVM. håller med.


 11. Svea Svensson skriver: 9 december, 2017

  Det kan nog diskuteras om det är så passande att bära ett kors (dessutom överdimensionerat)till en baraxlad aftonklänning – intrycket blir litet av samma stil som tatueringar och svartmaskering.


 12. annica, helsingfors skriver: 9 december, 2017

  Nja, stråldiademet – som enligt texten enbart bärs av kronprinsessa – har nog relativt ofta och nyligen även burits av Silvia liksom av Birgitta vid ett av kungabarnens bröllop (minns inte vems). F.ö har Birgitta inget privat diadem? Det har ju Margaretha (akvamarin, som Madeleine lånade häromåret), Desiree, som hon bar senast vid kungens 70-årsdag (eller 40-år på tronen?). Och Christinas blev ju stulet….

  Lollo! Huuhuu! Saknar dig med din kunskap om och intresset för kungliga smycken!


  1. Desirée skriver: 12 december, 2017

   Gå in på http://orderofsplendor.blogspot.se/p/jewel-central.html
   så hittar du korrekt och mycket ingående information om mängder av kungliga smycken i världen, även de svenska. SvDams info är inte alltid korrekt och mycket kortfattad.


 13. annica, helsingfors skriver: 9 december, 2017

  https://www.google.fi/search?q=prinsessan+birgitta+carl+philips+bröllop&rlz=1C1ASUT_fiFI512FI517&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=
  Birgitta bar stråldiademet vid Carl Philips och Sofias bröllop.
  Det s.k Ståldiademet är vackert i sin utformning, liksom lilla ståldiademet. Men det syns på lång väg att de inte är gjorde av ädelstenar och guld – de har inget lyster och ser, ursäkta, billiga ut.
  Har man en monarki och kungahus med smycken som är helt unika så ska damerna tammetusan bära dem!


 14. Lollo skriver: 15 december, 2017

  Något som jag önskar mig av svensk dam är en bok (gärna inbunden) men annat alternativ är ok. En samling artiklar om de kungliga smyckena. Samt några nyskrivna för boken.
  Det måste ha skrivits en del artiklar genom åren som berättar om de historiska smyckena.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar