Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

TV: Nobelspecial 2022 – största snackisarna och allt som hände bakom kulisserna

11 dec, 2022, 13:28 
Ellen Myrgård Lindén
Nobelspecial 2022 med Svensk Damtidning – allt du inte fick se i tv

En gnistrande kväll i Blå hallen där kronprinsessan blev kvällens stilvinnare! Följ vår Nobelsändning där vi talar om Nobelfestens höjdpunkter och det du inte fick se i tv. Se tv-klippet nedan!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tvBrand logo
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tv

En sagolik kväll i Stockholms stadshus med kungligheter, klänningar och strikta klädkoder. Nobelfesten 2022 lämnade ingen oberörd och för dig som vill drömma dig tillbaka finns nu en exklusiv Nobelsändning i ledning av Svensk Damtidnings chefredaktör, Johan T Lindwall.

Kronprinsessan Victorias stora succé under Nobelfesten 2022

– Vi fick se en fantastiskt bankett. Att vara på Nobelfesten är otroligt mäktigt. När Victoria kom skridande på den blå mattan, som vi säger i kungliga sammanhang, gick det verkligen ett sus genom hela lokalen, säger Johan T Lindwall.

Kronprinsessan gjorde ingen besviken med sin pampiga prinsesslook, i en klänning skapad av Camilla Thulin, och Sofia bar ett privat diadem som hon fick i bröllopsgåva av kungen och drottningen. Dessutom fick vi se Hagasessan Christina i prinsessan Sibyllas diadem. En hyllning till modern som dog för 50 år sedan.

Kronprinsessan Victoria i klänning av Camilla Thulin under Nobelfesten 2022
Kronprinsessan Victoria blev kvällens stilvinnare under Nobelfesten 2022.

"Men är inte det där prinsessan Madeleines diadem?"

– Ett diadem som vi även såg på prinsessan Madeleines huvud under Victorias och Daniels bröllop år 2010, säger hovreporter Ellen Myrgård Lindén.

Men det var inte bara de välskräddade klänningarna och de gnistrande diamanterna som fångade tittarnas intresse under banketten. Vilken rätt var vackrast? Vilken politiker gjorde bort sig och så blickar vi tillbaka på de största Nobelskandalerna tillsammans med vett och etikett-experten Mats Danielsson. Missa inte det!

Foto: TT
Videoredigering: Johan Söderlund, Svensk Damtidning/Aller media

Annons