Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar! Hyllade sångerskan uppträder på banketten

10 dec, 2017, 15:54 
AvMalin Ny
Snart sparkar festligheterna igång!
Annons

Inom kort inleds årets Nobelfest med den pampiga prisutdelningen i Stockholms konserthus. Festligheterna fortsätter sedan med en bankett i Stadshuset och alla festinslag har föregåtts av ett stort planeringsarbete och starka traditioner.

I år samspelar musik, mat och blomsterarrangemang i en hyllning till det arktiska islandskapet. Det musikaliska divertissementet i tre akter är inspirerat av is och norrsken, och är producerat av Lisa Långbacka och Mats Jankell.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Framträder under kvällen gör bland annat Ane Brun som gjorde ett bejublat framträdande på förra årets Nobelbankett. Temat för kvällen, det nordiska klimatet och naturen, ligger sångerskan varmt om hjärtat:

– Jag växte upp nära det stora havet på nordvästkusten i Norge, med vinterstormar och kraftiga vindar både inne i fjordarna och i yttre skärgården. Kraften från havet och vågorna finns lagrad i min själ, i mina celler. Och jag har också lärt mig att ha stor respekt för dess övermakt. Man kan inte stå emot naturen när den ställer in högsta växeln. Vi människor blir i sammanhanget mycket hjälplösa, något jag tror vi också märker mer och mer i klimatförändringarnas spår.

Sångerskan och låtskrivaren har bland annat fått tre norska Grammy-priser, och hennes album har toppat listorna och sålt platina i Skandinavien och även nått internationella framgångar.

Foto: IBL, Stella pictures

Läs också: Inspireras av nobeldukningen – 5 detaljer som gör HELA skillnaden

Annons