Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar! Allt om prinsessornas och drottningens tiaror

10 dec, 2017, 16:51 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
Vi berättar mer!
Annons

Prisutdelningen i Konserthuset är igång och Silvia, Victoria, Madeleine och Sofia är uppklädda till tänderna. Svensk Damtidning kan avslöja att kronprinsessan bär prinsessan Sibyllas akvamarindiadem, som vi annars brukar se på Madeleine.

Drottning Silvia bär drottning Sofias briljantdiadem. Det vackra smycket har 528 briljanter infattade i silver och guld. Det är hela 9,3 cm högt och 28,4 brett och passar Silvias huvudform perfekt!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Madeleines ametistdiademet har en hisnande historia. En gång prydde de kejsar Napoleons första fru Josephien. Då var detta ett halsband, men när drottning Silvia var ny på slottet tyckte hon att det var så tungt och obekvämt att bära så hon lät göra om det till diadem.

Prinsessan Sofia bär sitt privata diadem, som hon fick av drottningen i bröllopsgåva. Ikväll är det monterat med pärlor.

Foto: Stella Pictures

 

Annons