Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria valde en klänning från Pär Engsheden

10 dec, 2008, 15:03 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Svensk design för båda prinsessorna! Pär Engsheden var den som fick äran att designa kronprinsessans Nobelklänning.
Annons

 

Kronprinsessan Victorias fuchsiaröda klänning var designad av Pär Engsheden och till denna underbara kreation bar Victoria stråldiademet och ametistörhängen.

Men Pär Engsheden teg naturligtvis som muren då vår kungliga modebloggare Lotta Wretman intervjuade honom ett par veckor för Nobel. Så här svarade han då:

Hur ser årets Nobeltrender ut?

– Det är jättesvårt att svara på utan att avslöja för mycket om de Nobelklänningar som jag arbetar med just nu. Ni får vänta och se helt enkelt!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria på Nobel

Vad ska man tänka på när man syr just en Nobelklänning?

– Det är jätteviktigt att man arbetar med hur klänningen ser ut både när man när man sitter och när man går. Det blir alltså lite extra fokus på livet – ringningen, skärningen och detaljerna.

Har du någon personlig favorit bland de Nobelklänningar vi har sett genom åren – antingen en egen eller någon annans?

– Det är jättesvårt att svara på utan att bli orättvis, alla arbetar på olika sätt. Men jag har varit jättenöjd med alla de klänningar jag själv har släppt igenom. Dessutom brukar jag inte hinna titta så mycket på Nobel eftersom jag ligger efter så mycket med mina andra beställningar vid det laget …

 

Av Lotta Wretman
Foto: Charles Hammarsten

Annons