Victorias pinsamma klädmiss – därför pratar alla om den: ”Fattar inte”

09 dec, 2022, 05:00 
Vett och etikett-experten Magdalena Ribbing var inte nöjd med kronprinsessan Victorias klädbeslut.
Annons
Flippar & floppar! Här är Nobelklänningarna vi minns
Flippar & floppar! Här är Nobelklänningarna vi minns

Vi är vana att se kronprinsessan Victoria i vackra klänningar och stilsäkra attiraljer. Under åren har hon hyllats stort för sin modekänsliga stil och ofta fått beröm för att hon återvänder sina plagg.

Bland annat har den himmelsblå drömklänningen hon bar under Nobelfesten 2017 dykt upp flera gånger. Designern Jennifer Blom har till Svensk Damtidning sagt så här om klänningen:

– Första beställningen till kronprinsessan Victoria fick jag genom stylisten och kammarjungfrun Tina Törnqvist. Hon hade sett min modevisning 2016. Hon gillade mitt varumärke och vad det står för: Plagg i hållbara material som är handsydda i Sverige.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria bar en himmelsblå klänning under Nobelfesten 2017.

Kronprinsessan Victorias oväntade klädval

Förra året blev det inget vanligt Nobelfirande. På grund av pandemin tvingades ceremonin stöpas om. Men det hindrade inte Victoria från att stjäla showen med sin trendiga närvaro.

När hon dök upp på Nobelprisutdelningen gjorde hon det i en mörk klänning. Outfiten stack ut en aning, då Victoria ofta brukar bära mer färggranna klänningar i samband med Nobelfirandet.

Samtidigt var det inget vanligt Nobel 2021 – och kanske ville Victoria med sin svarta klänning betona det allvar som den två år långa pandemin fört med sig.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria bar för ovanlighetens skull en mörk klänning under Nobel 2021.
Annons

Sågades för klänningen på Nobel 2014

Ja, att Victorias val av Nobelklänning sticker ut är inget nytt. Det kanske kändaste exemplet är den röda, armlösa klänningen hon bar i samband med Nobel 2014.

Då bar hon serafimerordens band över bar axel, vilket fick vett och etikett-experten Magdalena Ribbing att fullständigt gå i taket och i direktsändning utbrista: ”Kronprinsessan har gjort fel”.

– Man fattar inte vad en orden är, det är ingen allmän skojighet, utan det är en stark symbolik i en orden. Inte minst den här, sa Magdalena Ribbing sedan till Allt om mode.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria fick hård kritik för sitt klädval på Nobel 2014.

Foto: TT

Annons