Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias spektakulära drömklänning – se bilderna från Nobel 2023!

10 dec, 2023, 15:02 
Kronprinsessan Victoria gör det igen – och strålar på Nobel 2023 som om det inte fanns någon morgondag!
Annons

Kungligheter, Nobelpristagare, ministrar och andra inbjudna gäster har öppnat garderoben, plockat fram sina finaste kläder och tagit sig till Stockholms stadshus för att närvara vid utdelningen av 2023 års Nobelpris.

WOW! Första bilderna på Victoria, Silvia & Sofias NobelklänningarBrand logo
WOW! Första bilderna på Victoria, Silvia & Sofias Nobelklänningar

Det är en afton då man inte spar på krutet och heter man kronprinsessan Victoria bjuds det dessutom på en riktig raketlook!

Hon fullkomligt strålar i sin Nobelblåsa, med en härligt lila färg som gör att Victoria tar plats, syns tydligt där hon satt på sin hedersplats och verkligen höjde glamourfaktorn.

Annons
Drottning Silvia, kungen och kronprinsessan Victoria
Drottning Silvia, kungen och kronprinsessan Victoria under Nobel 2023.

Victorias färgglada val

Det är ingen hemlighet att Victoria gärna använder sig av starkare färger vid festliga tillställningar – och är en av få människor som har utstrålningen att bära upp en kreation av mer färgstark karaktär.

– Hon klär verkligen i starka färger, precis som sin mamma. Både kronprinsessan Victoria och drottning Silvia har så mycket karaktär och kan verkligen bära upp det färgstarka, som vissa människor skulle försvinna i, har designern och artisten Christer Lindarw sagt till Damernas värld.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria bad en mörklila klänning i samband med utdelningen av Nobelpriset 2023.

Victorias favoritdesigner bakom klänningen

Enligt ELLEs hovexpert Sara Ericsson återanvänder kronprinsessan en klänning designad av Camilla Thulin. Designern är en av Victorias favoriter och låg även bakom klänningen hon bar i samband med Nobelprisutdelningen 2022.

Då var det en magnifik aftondröm i rosa siden. För Svensk Damtidning berättade Camilla då om hur skapandeprocessen av Victorias klänning gått till.

– Vi har hållit på med klänningen i ungefär sex veckor, från skiss till färdigt resultat. Det är kronprinsessan och hennes stylist som har kommit överens om färgen, sa Camilla Thulin.

Foto: TT

Annons