21 bilder som får oss att sakna Lill-Babs lite extra mycket

Lill-Babs

I dag har det gått två år sedan hon lämnade jordelivet, allas vår Barbro Lill-Babs Svensson. Och visst är hon saknad. Vi har samlat en hel hög med retrofoton på Lill-Babs, foton som får oss att sakna henne lite extra. Men vilken otrolig artist, kvinna och människa hon var!

Med sin värme, sin humor, sin talang, sitt öppna sätt sig Barbro Svensson in i mångas hjärtan. Sverige blev onekligen lite tystare, lite gråare, när hon gick bort.

Få personer i Sverige har dokumenterats lika flitigt som Barbro Lill-Babs Svensson. Fotografernas blixtar följde henne genom livet – både på scenen, i arbetet som artist, och därhemma – med man och barn.

Vi har grävt i arkiven och funnit en hel hög absolut underbara foton på Barbro Svensson, bilder som får oss att sakna henne lite extra.

Barbro 1955.

I Spanien 1960.

Brudparet Barbro “Lill-Babs” Svensson och Lars Berghagen poserar för fotograferna efter vigseln i Katarina kyrka i Stockholm, december 1965.

Barbro Svensson & Simon Brehm 1957.

1959. Barbro Lill-Babs Svensson visar upp guldskivan som hon fick för singeln med låten Är du kär i mej ännu Klas-Göran? som sålde i mer än 125 000 exemplar. Det var även genombrottet för kompositören som kallas Stig Andersson på skivetiketten men senare blev känd som Stikkan Anderson.

Med dottern Malin.

 

Artisten Barbro “Lill-Babs” Svensson tvingas till ett bad sommaren 1968.

Året är 1970.

I Helsingör 1970.

På Skansen 1971.

Med fansen 1973.

I samband med sin roll som Annie Oakley i musikalen Annie get your gun i Scandinavium, Göteborg 1974.

Med dottern Kristin, 1974.

Hemma hos-reportage, 1975.

Året är 1977.

På Liseberg 1979.

Foto: TT