35 000 ABBA-fans hyllade Björn och Benny

Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Kylie Minouge

Kylie Minouge sjöng "When all is said and done" och Benny Andersson spelade piano.

Utan de kvinnliga ABBA-artisterna Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad firades ABBA med Björn Ulvaeus och Benny Andersson på scen på Hyde Park i London.

35 år efter genombrottet och gänget har verkligen blivit legender i musikhistorien…

De hyllades som kungar i England när BBC Radio ordnade en jubileumskonsert till deras ära 35 år efter genombrottet när de vann Eurovision Song Contest 1974 med låten Waterloo.

Stjärnor som Kylie Minouge, Jamie Cullum, Chaka Khan och Jason Donovan förgyllde galan som även bjöd på svensk glans med Stellan Skarsgård som presenterade artister och Orsa Spelmän som tillsammans med Benny Andersson körde kvällens första nummer.

Över 35 000 hade samlats i Hyde Park i London för att se denna direktsända två timmarskonsert live. Och publikens entusiasm ville aldrig ta slut då Benny klev upp på scenen och när han sa:

– Ni är helt galna, ni engelsmän!, höjdes publikens jubel ännu mer.

”Man blir lite tagen”

Kylie Minouge som sjöng ABBA-låtar redan som åttaåring var helt salig över att få uppträda med ABBA-legenden Benny Andersson.

– Det här är en dröm för mig, sa hon efteråt.

Benny Andersson som inte stått på en scen för 35 000 personer sedan 1976 under en konsert i Sydney säger till Aftonbladet:

– Man blir lite tagen när man får ett sånt här mottagande.

Och vilket mottagande sen, 35 000 åskådare som sjunger med och kan alla ABBA-låtar, mäktigare än så kan det väl ändå inte bli.

Av Anna Frödell

Foto: Stella Pictures

Se ABBA sjunga Waterloo på Eurovision Song Contest 1974 i klippet nedan

httpv://www.youtube.com/watch?v=3FsVeMz1F5c