Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

5 snackisar från nattens stora Oscarsgala

25 feb, 2019, 13:00 
Ellen Myrgård Lindén
oscarsgalan 2019 lady gaga charlize theron
Det historiska ögonblicket, den nya looken och den hyllade comebacken! Här är snackisarna från Oscarsgalan 2019!
Annons

Prestigefulla priser och fantastiska klänningar men också celebra snubblingar och oväntade glädjeskutt. Oscarsgalan 2019 bjöd som vanligt på extra allt och vi har samlat de ögonblick som kommer att gå till historien som kvällens snackisar. Vem av vinnarna ramlade med sin statyett och vilken välkänd blondin dök plötsligt upp som brunett? Vi har svaren!

1. Snubblingen

Storpriset, Bästa manliga huvudroll, gick till skådespelaren Rami Malek för sin insats som den legendariske sångaren Freddie Mercury i det biografiska dramat Bohemian rhapsody.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
rami malek oscarsgalan
Rami Malek kammade hem en statyett för Bästa manliga huvudroll.

– Jag var kanske inte det mest solklara valet att spela Freddie Mercury, men jag antar att det fungerade ganska väl, sa han lite skämtsamt när han tog emot statyetten men när han sedan skulle gå av scenen hände det som inte får hända. Han ramlade!

Annons

Ett litet snedsteg, på den polerade trappan, gjorde att Rami tappade balansen samtidigt som ett sus gick genom publiken. Men skådespelaren tog det med ett leende och var snabbt uppe på benen igen. Och Oscarsstayetten, den klarade sig.

rami malek oscarsgalan 2019
Aj, aj aj..

2. Historiska ögonblicket

En annan vinnare som fick mycket uppmärksamhet under kvällen var Lady Gaga. Artisten och skådespelerskan som, enligt många, var kvällens stora vinnare. Lady Gaga vann en statyett för Bästa orginalsång och blev därmed historisk. Hon är nämligen den första skådespelaren att tilldelas en Oscarsstatyett, en Golden Globe samt BAFTA- och Grammy-utmärkelser under samma år.

Annons
Lady gaga oscarsgalan 2019
Lady Gaga vann pris för Bästa orginalmusik.

3. Nya looken

En som fick fotografernas blixtrar att smattra lite extra var Charlize Theron. Hon har varit verksam i Hollywood i mer än 24 år och har en look som alla känner igen. Därför var det många som blev förvånade när den forna blondinen plötsligt dök upp på röda mattan – som brunett!

charlize theron oscarsgalan
Nytt år – ny hårfärg. Charlize Theron visade upp en ny look på röda mattan!

4. Glädjeskuttet

En annan glad vinnare (ja, kanske den allra gladaste) var Spike Lee som kammade hem priset för Bästa manus efter den hyllade actionfilmen BlackKklansman. Istället för att graciöst och samlat skrida fram och ta emot statyetten sprang han upp på scenen och kastade sig runt midjan på Samuel L. Jackson som var där för att dela ut priset. Vilket, glädjeskutt!

Annons
Spike Lee oscarsgalan
Spike Lee hoppade upp i famnen på Samuel L. Jackson.

5. Comebacken

Förra året meddelade Selma Blair att hon drabbats av sjukdomen Multipel skleros, oftast förkortat MS. Och sedan dess har vi inte sett så mycket av den hyllade skådespelerskan. Men igår gjorde hon comeback! Med hjälp av en specialdesignad käpp, med en diamant och sitt eget monogram på toppen, dök Selma upp på röda mattan. Och hyllningarna i sociala medier fortsätter att strömma in.

selma blair oscarsgalan
Selma Blair lider av MS men dök ändå upp på röda mattan.

Läs mer

Foto: TT

Annons