Lasse Bengtsson försvann från TV4 efter 19 år – det gör han i dag: "ska inte tillbaka"

Lasse Bengtsson försvann från TV4 – det gör han idag

Christoffer Edling

Tittarna såg honom i rutan hos TV4 i 19 år - men sedan försvann han. Det blev en lång resa till Afghanistan som slutade med en bok. ”Jag fick en chans att komma ur bekräftelsespiralen och börja om med något”.

Slå på ljud

Lasse Bengtsson blev väldigt folkkär under sin tid i tv-rutan hos TV4. Tittarna såg honom i ”Nyhetsmorgon” och som nyhetsankare under nästan 20 år. Sedan valde han att lämna kanalen.

Lasse Bengtsson lämnade tittade och flyttade till Afghanistan

Det blev en flytt till Kabul i Afghanistan. Han tog jobb på informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén. Det går läsa om hans tid där i boken ”Afghanistan: om en yttre och inre resa”.

Tiden i landet påverkade honom starkt.

”Det var det mest givande jag någonsin har gjort - och det mest krävande. Jag fick en chans att komma ur bekräftelsespiralen och börja om med något, som kunde ha betydelse för andra. På riktigt”.

Efter tiden i Afghanistan har han arbetat med flera olika uppdrag.

Lasse Bengtsson har varit programledare för P4 Extra och reporter under i OS i Rio för Viasats räkning. Senaste uppdraget är dock på Dagens Nyheter. Där var han med och jobbade med poddsatsningen ”Studio DN”.

”Det är jättekul att arbeta med enormt proffsiga medarbetare. Jag är glad att det går så bra för DN nu och att de verkligen satsar på kvalificerad journalistik. Viktigare än någonsin med fakta och fördjupning i dessa speciella tider”, skrev han i ett mejl till Nöjeslivet förra året.

Vill inte tillbaka till TV4

Vid den tidpunkten hade han inga planer på att återvända till TV4, som han jobbade för i 19 år.

”Jag tror egentligen inte att man ska gå tillbaka till ett ställe, där man har haft det så bra och som man har lämnat, men livet har lärt mig att man ska vara försiktig med att säga aldrig”, sa han då.

I dag har han har slutat jobba för Dagens Nyheter. Svensk Damtidning har sökt Lasse Bengtsson för en kommentar.

Foto: TT