Carola om sin hemliga man – och romantiska mötet i Spanien: "Han är ball och häftig"

Carola häggkvist om sin nya man

Carola Häggkvist är aktuell i den nya säsongen av Stjärnorna på slottet. För Svensk Damtidning berättar hon om sommaren inspelning, vem hon fick bäst kontakt med av de andra deltagarna – och mannen som hon har en romantisk dejt med över nyår.

Hör Carolas hemliga kärleksavslöjande – avslöjar detaljer i intervjun!
Slå på ljud

I snart 40 år har Carola Häggkvist, 55, varit en lysande stjärna på den svenska artisthimlen. Nu lyser hon lite extra starkt i SVT:s succéprogram Stjärnorna på slottet, tillsammans med komikern och skådespelaren Per Andersson, komikern Marika Carlsson, skådespelaren Grynet Molvig och författaren David Lagercrantz.

Carola Häggkvist om sin medverkan i Stjärnorna på slottet

– Det var ett fantastiskt bra gäng, som jag kände mig så trygg med. Vi uppskattade varandra och lyssnade på allas fantastiska livshistorier, säger Carola glatt till Svensk Damtidning när vi ses i SVT-huset i Stockholm.

Sångerskan kan såklart inte avslöja alltför mycket om sin dag på Bäckaskoga slott i Fjälkinge i Skåne, men säger att den kommer att innehålla glädje, sång, tårar och många frågor från de andra deltagarna.

Sjärnorna på slottet Carolas dag
Karin Törnblom/TT

– Det blir också en hel del action, där jag låtsas att Tareq (Taylor) har skadat sig och där vi har en första hjälpen-aktivitet. Jag tycker att folk agerar för lite i samhället och det menar jag så in i bengen. Carola kom nära alla deltagarna, men kände igen sig mycket i skådespelerskan Grynet Molvigs liv.

– Vi slog båda igenom som väldigt unga, men sedan kom hon kanske från en ännu mer kristen familj än jag.

Kom extra nära Grynet Molvig

Carola och Grynet hade också relationen till Adam ”Noppe” Lewenhaupt gemensamt. Grynet var gift med den nu bortgångne kungavännen i 12 år och Carola blev uppvaktad av honom långt senare.

– Noppe bjöd ut mig på lunch. Jag trodde att han hade något meddelande från slottet, men jag förstod senare att han bara ville träffa mig och det uppskattade jag jättemycket. Han var en väldigt fin person.

Carola var gift med frikyrkopastorn Runar Søgaard i tio år under 90-talet och fick med honom sonen Amadeus, 23. 2012 adopterade Carola dottern Zoe, 12, från Sydafrika. Den då knappt treåriga flickan hade hittats utsvulten och övergiven i slummen i Johannesburg innan hon hamnade på barnhemmet Door of hope. Carola, som kommer att prata om adoptionen i programmet, har tidigare beskrivit det första mötet som heligt och som att gå uppför altargången.

Kärleken till dottern Zoe

– Jag satt på knäna och tog emot henne. Det var så stort och nästan overkligt. Hennes lycka, hennes förväntan, hon lyste den här lilla tjejen. Samtidigt var jag nervös, jag ville ju vara allt det där hon hade längtat efter. Man kunde känna hur luften var fylld av förväntan, från oss båda två.

När Zoe var fem år gammal mötte Carola åter kärleken i basisten, Jimmy Källqvist. De flyttade ihop och Jimmy blev helt naturligt Zoes pappa. 2019 tog relationen slut, men Carola och Jimmy är fortfarande nära vänner och Jimmy fortsätter att vara den Zoe kallar pappa.

En ny man i Carolas liv

Carola beskriver Jimmy som en jättefin förälder, men säger samtidigt att hon önskar dela föräldraskapet i vardagen

– Vi klarar oss fint och bra själva, men jag längtar efter kärleken och det förstår Zoe. Jag vill dela livet med en kärlek som går och dansar i samma takt, där man förstår varandra och där man har samma värderingar på djupet. Gärna en romantisk entreprenör, som är uppfinningsrik och som vill leva livet.

Nu kan drömmen vara på väg att besannas. Carola har nyligen träffat en ny intressant man, som inte är svensk, genom en gemensam bekant i Spanien.

– Det är en ball och häftig kille. Vi ska ses igen på nyår och det ser jag mycket fram emot.

Namn: Carola Häggkvist
Ålder: 55
Bor: I ett hus i Steninge slottsby utanför Stockholm
Familj: Sonen Amadeus, 23, och dottern Zoe, 12
Gör: Sångerska, låtskrivare, regissör och producent
Aktuell: I Stjärnorna på Slottet, på SVT. (Premiär 1 januari)
Äter: Numera gärna veganmat