Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

ABBA-Agnetha irriterad på Anni-Frid – kyliga stämningen bakom kulisserna

25 nov, 2023, 23:00 
Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson
Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad blev världsberömda tillsammans. Men bakom kulisserna har det puttrat irritation.
Annons
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

1974 gick Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Björn Ulvaeus upp på Eurovision-scenen i Brighton.

Resten är, som man säger, historia.

Över en natt blev kvartetten världsberömda. Men den intensiva livstilen tärde på dem – och deras relationer.

ABBA-Agnetha om irritation på ABBA-Frida

Efter det stora genombrottet tillbringade Agnetha, Benny, Anni-Frid och Björn otaliga timmar tillsammans på turné och i studio.

Samtidigt hade de en hel världs blickar på sig och jagades av ryktesspridning, interna konflikter och äktenskapsproblem.

Ja, alla vet ju att Anni-Frid och Benny skilde sig, precis som Agnetha och Björn gjorde. Och det tisslades även om konflikt mellan kvinnorna.

2009 hävdade dock Anni-Frid bestämt att de inte var ovänner:

Annons

– Allt som har skrivits om att Agnetha och jag slogs och att vi var ovänner. Det finns inte någon som helst sanning i detta. Klart att vi konkurrerade, men det gjorde att det blev bra, var hennes exakta ord till Aftonbladet.

2013 målade dock Agnetha upp en delvis annan bild. Hon betonade förvisso att de fanns där för varandra men vittnade också om irritation:

– Det har skrivits mycket om att vi inte var vänner. Visst, det var mycket irritation för att vi var trötta. Men vi hjälpte också varandra, sa hon då i dokumentären "Agnetha Fältskog - från Abba till i dag".

Så är ABBA:s relation i dag

Så under ABBA:s storhetstid blandades gemenskapen med konkurrens och frustration. I dag kan de ha en helt annan relation.

Deras scheman är ju långt ifrån lika intensiva och de jobbar inte heller lika nära ihop. Och på bilder kan man se hur kvinnorna tyr sig till varandra:

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson på röda mattan
Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad har ett alldeles speciellt band till varandra, även om det förr i tiden funnits irritation.

Något som förstås inte är konstigt. Kvinnorna är ju för evigt bundna till varandra. Bara de - tillsammans med Benny och Björn - vet ju hur det egentligen var under storhetstiden.

Något de också vittnat om i intervjuer:

– Vi har väldigt speciella band till varandra. Det känns väldigt tydligt att de finns där, sa Björn till Dagens Nyheter 2020.

Foto: TT

Annons