Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

ABBA-stjärnans stora sorg – gripande orden efter kraschade äktenskapet

01 jul, 2024, 13:00 
Agnetha Fältskogs egna ord om uppbrottet – tre år efter giftermålet.
Annons

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid "Frida" Lyngstad kunde aldrig ana vilken framgångssaga det skulle bli när ABBA-äventyret begav sig.

Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottetBrand logo
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

1974 klev gruppen upp på Eurovision-scenen i brittiska Brighton och framförde låten ”Waterloo”. De blev snabbt älskade av en hel värld och fick en stjärnstatus som än i dag gör sig påmind.

Björn Ulvaeus och Agnetha var vid tillfället gifta. De började dejta 1969 och gifte sig två år senare, men giftermålet varade bara i åtta år innan ABBA-stjärnorna meddelade skilsmässan.

Annons

– Allt hände samtidigt. Men det är ofta så, tror jag. Din karriär tar fart samtidigt som du vill bli mamma, sa Agnetha Fältskog i dokumentären ”Abba – Against the odds”.

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog
Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog gick skilda vägar 1979.Pontus Lundahl/TT

Agnetha Fältskogs stora sorg

Flera år senare hittade Agnetha Fältskog stora kärleken igen. Den här gången var det kirurgren Tomas Sonnenfeld som fångade hennes hjärta och de gifte sig 1990.

Dessvärre varade äktenskapet bara i tre år. 1993 bekräftade Agnetha och Tomas att de gått skilda vägar, något som så klart var väldigt jobbigt för ABBA-stjärnan.

Annons

– Människor som hittar riktig kärlek och lyckas behålla den kan skatta sig väldigt lyckliga, sa hon i en intervju med The Sun.

”Varit mycket ledsen”

Känslor av krossad kärlek och saknad är något som Agnetha tagit med sig in i musikens värld. När hon släppte albumet ”My colouring book” 2004 handlade många av låtarna om just detta.

– Jag har väldigt lätt för att tolka just de tragiska låtarna eller den olyckliga kärleken, sa Agnetha i en exklusiv SVT-intervju med Lotta Bromé och berättade att hon ofta varit ledsen:

Annons

– Ja, absolut. Jag har varit mycket ledsen många gånger. Fast jag är det inte jämt.

Agnetha Fältskog
Agnetha Fältskog.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons