Abbas stora miss – blev utbuade av publiken

Abbas stora miss – blev utbuade av publiken

De blev totalt utbuade!

ABBA återförenas och släpper nytt – se filmen!
1:45

Efter reklamen: ABBA återförenas och släpper nytt – se filmen!

(1:45)

Slå på ljud

Abbas show, Abba Voyage hade premiär i slutet av maj. Det var första gången på 36 år som de fyra artisterna, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson var i samlad trupp på en röd matta.

På plats för premiären av showen fanns även stora stjärnor som Zara Larsson, Nanne och Peter Grönvall, Carola Häggkvist, Tommy Körberg, Tomas Ledin, Lena Olin och Lasse Hallström samt kungaparet Carl Gustaf och Silvia.

ABBA

Arenan i London där konserten utspelas.

Ulrich Stamm

Kungaparet var säkerligen väldigt glada att få gå på premiären och hylla våra svenska ikoner. Kungen och drottningen passade även på att avslöja sin favoritlåt med bandet. Svaret? Ja, det var inte helt otippat.

– Dancing queen. Den kommer som en chock, pang! Den har fortsatt varit lika bra under alla dessa år, den är fantastisk. Den sitter som gjuten, säger kung Carl Gustaf till Sveriges Radio.

Publiken buade

Showen som fortsätter under sommaren har dock stött på problematik. Under fredagens show slocknade de fyra digitala abbatererna och hela showen avbröts! Enligt ett utrop så var det ett tekniskt fel som låg bakom den oväntade händelsen.

Abba

Hela kvartetten samlad!

– Vi kommer att starta igen så snart vi kan, sa en röst i högtalarna.

Det gillade inte publiken som började bua. Men efter en stund brast de istället ut i allsång, ironiskt nog till Abbas låt ”Thank you for the Music”.

Avbrottet var på över en timme men sedan lyckades de få ordning på tekniken vilket gjorde att showen kunde fortsätta!

Showen räknas som en av de mest avancerade någonsin. Det är det amerikanska specialeffektsbolaget, Industrial light & magic (ILM) som skapat avbilderna av de fyra ABBA-medlemmarna. ILM grundades 1975 av regissören George Lucas och har bland annat gjort Lucas ”Stjärnornas krig”-serie samt ”Jurassic Park” och ”Terminator 2”.

Det har varit mer än 850 personer som har jobbat med projektet, så det är ett minst sagt stort projekt! Då är det kanske inte helt oväntat att föreställningen stötte på tekniska problem till slut.