Infekterat bråk i Abbastjärnornas show – han fick sparken!

25 jun, 2022, 15:00 
AvSimon Holm Stålhand

Oj, det verkar vara riktigt infekterat!

Annons

I över tre års tid har operasångaren Kalle Leander, 41, jobbat med att sätta upp den klassiska musikalen Chess på svenska, som Abba-stjärnorna Benny Andersson och Björn Ulvaeus skapat. Musikalen handlar om ett schackparti som trotsade järnridån under kalla kriget hade premiär på London West End 1986.

Lars Leander
Lars Leander

Föreställningen ska genomföras i Helsingborg och uppsättningen är minst sagt profilstark. Loa Falkman, 74, och Gunilla Backman, 57, är båda med i föreställningen.

Recept.se Nyhetsbrev

Men nu har ett infekterat bråk blossat upp – med bara drygt en vecka kvar till premiären.

Infekterade bråket

Kalle Leander, som bland annat är känd från Melodifestivalen, har fått sparken – utan att få en vettig förklaring.

– De har inte kallat mig till förhandling, de har inte förhandlat med mig. De har inte gjort sig tillgängliga heller på något sätt, säger han till Expressen och fortsätter:

Annons

– Det här blir en fråga för min advokat. Jag är i dagsläget inte uppsagd och inte ett enda sakligt skäl har framförts som skulle ligga till grund för en uppsägning.

Benny Andersson och Björn Ulvaeus
Benny Andersson och Björn Ulvaeus

Den tillförordnade producenten, Anders Boström skriver i ett pressmeddelande.

– Det finns inte längre förutsättningar för produktionen att genomföras i sin ursprungsform, då produktionsledning och konstnärlig ledare, tillika huvudrollsinnehavare Kalle Leander har haft olika syn på det konstnärliga arbetet, skrev tf. producent Anders Boström i ett pressmeddelande tidigare i veckan.

Annons