Absurda "kräk- och bajsscenen" hyllas av skådespelaren: "Jag njöt varje sekund"

29 maj, 2022, 15:00 
AvSimon Holm Stålhand

Ruben Östlund vann Guldpalmen, men det är en scen som snodde rubrikerna...

Annons

Den svenske regissören Ruben Östlund tilldelades världens mest prestigefyllda filmpris – Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes – igen. Denna gång för samtidssatiren “Triangle of sadness”.

– När vi började jobba med den här filmen hade vi ett mål: Vi ville skapa tankeväckande innehåll, någonting som vi kunde prata om efter visningen, sade Östlund i sitt tal.

Ruben Östlund
Ruben Östlund firar sin triumf!

En av skådespelarna är Carolina Gynning, 43. Hon spelar karaktären Ludmilla, en fru till en rysk oligark. Under söndagen gästade Carolina Gynning Nyhetsmorgon på TV 4 där hon fick berätta om filmen och känslorna kring det prestigefyllda pristet som regissören Ruben Östlund fick ta emot. Carolina såg vinsten från sitt hem.

– Det är så häftigt att vara en liten del av ett så häftigt projekt! Jag är blown away och jag fick fira med lite champagne, säger hon.

Annons

Filmen, som har sin utgångspunkt i modevärlden, är en studie i vad som sker när en grupp människor blir strandsatta. I centrum för handlingen står ett par, tillika fotomodeller, spelade av Harris Dickinson och Charlbi Dean, som tillsammans blir medbjudna på en lyxjacht med samhällets elit. När yachten går under och passagerarna hamnar på en öde ö ställs en av filmens avgörande frågor på sin spets: Vilken betydelse har egentligen en människas utseendekapital?

Carolina Gynning.

Absurda kräkscenen

Filmen beskrivs som "den äckligaste filmen under 2022" av amerikanska tabloidtidningen, BBC.

– Haha. Det tar nog Ruben som en komplimang, säger Carolina Gynning med ett skratt.

Men vad är det som gör filmen så äcklig så att den rankas som den äckligaste i år?

Annons

Jo, det är en scen som är... ja, lite speciell.

En scen är en så kallad "kräkscen" och beskrivs som en "absurd, äcklig men framförallt rolig scen". Carolina Gynning var minst sagt road över inspelningen av den.

– Det finns ju kräk och bajsscener. Det var en magisk scen och det var så otroligt roligt att spela in. Jag gillar ju också allt som är "weird". Jag njöt varje sekund, säger Carolina Gynning i Nyhetsmorgon.

Annons