Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Äcklade tittare rasar efter nya bilderna i TV4: ”Inte okej”

11 apr, 2024, 12:00 
Nu reagerar flera tittare över beteendet i Sveriges mästerkock.
Annons

Ett gäng tappra svenskar jagar sina kockdrömmar i Sveriges mästerkock. I pressat läge står de där i köket, försöker nå nya kulinariska höjder genom att behandla maten med omsorg och bjuda juryn på en gastronomisk upplevelse som osar innovation.

7 saker du inte visste om Mischa BillingBrand logo
7 saker du inte visste om Mischa Billing

Kanske tillreder de en bearnaisesås, kämpar för att göra den perfekt genom att doppa fingret i kastrullen, smaka av och möjligtvis konstatera att det saknas en viss mängd dragon för att nå perfektion och viskar för sig själva: ”Den här såsen behöver mer kryddor”.

För när man presenterar mat för den erfarna juryn måste man ha gjort jobbet. Mischa Billing har i tio års tid gett både ris och ros, provsmakat mat som lämnat mycket att önska, men också fått sätta tänderna i saker som gör att hon blir helt golvad och möjligtvis säger: ”Du, den här bearnaisen har helt rätt mängd dragon”.

Mischa Billing i Sveriges Mästerkock
Mischa Billing är en erfaren jurymedlem som inte är rädd för att säga vad hon tycker om den mat som hon serveras i TV4:s Sveriges mästerkock.TV4

Tittarna rasar efter beteendet

Hur deltagarna jobbar i köket följs noggrant av tittarna. Det är ett av TV4:s stora flaggskepp just nu och ett av veckan mest sedda program med hundratusentals tittare som ser till att bänka sig framför tv:n varje onsdag.

Annons

Och ibland gillar inte tittarna alls vad de ser. I ett kök är hygienen A och O – och när man börjar tumma på dessa så väcks ilska och kritik, något som blir tydligt när man läser det som skrivs i programmet kommentarsfält i anslutning till veckans avsnitt.

”Detta är mitt favoritprogram! Men… jag förstår inte varför man tillåter flickorna laga mat med långt hängande hår!, skriver en upprörd tittare.

”Ser inte okej ut”

Tess Medina, Josefine Freij och Hedvig Henrekson är den trio som gör upp om årets titel. Det är också dem som kritiken kretsar kring och vissa kräver att juryn, med Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Tommy Myllymäki, påpekar detta i programmet.

”Tror aldrig att en kökschef skulle tillåta det på sin restaurang! Detta tycker jag att ni i juryn ska diskutera!”, skriver en person.

”Löst hängande hår över maten ser inte okej ut”, skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons