Adam Alsings livsändring – kort före han dog

Adam Alsing blev bara 51 år gammal.

Adam Alsing dog endast 51 år gammal. Det innebar att han inte fick chansen att se en av sina viktigaste drömmar slå in.

Adam Alsing är död. Mannen som förkroppsligade den lättsamma tv- och radiounderhållningen i Sverige blev endast 51 år gammal. Han avled i sviterna av covid-19, coronaviruset.

Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, skrev familjen i ett uttalande som skickades ut via tv-bolaget Discovery.

Adam Alsing död – var med om livsändring

Adam Alsing blev bara 51 år gammal.

Adam Alsing blev bara 51 år gammal.

Henric von Zweigbergk, känd som studioman för Melodifestivalen, var nära vän med Adam. Han drabbades också av coronaviruset, i samband med att Adam insjuknade.

Henric är chockad över Adams bortgång, berättar han för Expressen. Döden slog till när Adam stod inför en stor livsändring.

– Det känns så orättvist mot familjen och mot Adam. Han skulle bli farfar också, säger Henric von Zweigbergk.

Sonen Sebastian och hans fru väntade barn

Adam Alsing lämnar efter två söner: Sebastian och Kasper. Det är Sebastian och hans hustru Ida Alsing som väntar ett barn som är planerat till maj. Det var i januari som Adam berättade att han och hustrun Anette skulle bli farföräldrar.

– Jag har dragit ut på det här i flera månader. Det här är något man vill säga direkt. Först fick jag inte, och sen så har det väl inte dykt upp ett bra tillfälle. Men nu är det ett bra tillfälle, sa han i NRJ Morgon.

– Jag är snart tuffe farfar Adam!

I programmet hörde man att Adam verkligen gladde sig över att få ett barnbarn.

– Det är så roligt. Jag försöker hålla mig från att inte köpa en massa grejer, Men det finns så mycket gulliga barnkläder, sa Adam.