Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Adelmannens splittring – vilken sida ska han välja?

26 okt, 2019, 17:00 
AvEmma Sanderberg
Det är inte lätt att veta vilken sida man ska stå på, när man själv tycker en sak, ens bror tycker en annan sak och ens fru tycker ytterligare sak. Just den situationen har adelsmannen Alexander Schulman befunnit sig i genom åren.
Annons

I podcasten Alex & Sigge som Alexander driver tillsammans med Sigge Eklund, har monarkin varit ett hett samtalsämne de senaste åren. Duon har uttryckt kritik mot kungafamiljen, då främst kungen och prinsessan Madeleines make Chris O´Neill. Men man har också talat positivt om kronprinsessan Victoria och Daniel.

Madeleine satte ner foten mot Schulman

I podcasten har Schulman berättat om när han träffade prinsessan Madeleine i franska Saint-Tropez. Hon kände ett par personer vid sällskapet som Alexander satt med, så hon gick fram och hälsade. Men Alexander gav hon inte ens en blick. Men när Alexander Schulman kommenterade det i podcasten förstod han Madeleines syn på det hela, “vi har ju drivit med kungen i sju års tid, regelbundet”, sa han då.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Alexander Schulman
Alexander Schulman vet inte vad han ska tycka och tänka om kungafamiljen.

Alexanders relation till kungafamiljen tog en ny vändning när det visade sig att prinsessan Estelle skulle gå i samma skola som hans dotter. Då pratade Schulman gott om Victoria och Daniel, som han möter titt som tätt vid skolan Campus Manilla.

Annons

Alldeles nyligen ägnade han dessutom tid i podcasten för att försvara drottning Silvia, när hon blivit kritiserad för sin svenska av Gleen Hysén. Kanske har Alexander ändrat inställning till kungafamiljen. Flera av hans närmaste har nämligen en helt annan relation till hovet. Till exempel hans hustru Amanda och hans bror Calle.

Amanda Schulman känner kronprinsessan

Alexanders fru, Amanda Schulman, känner nämligen kronprinsessan Victoria och de har dessutom många gemensamma vänner. Kanske är det Amanda som har bett Alexander att tona ner kritiken mot kungafamiljen så det slipper uppstå några pinsamma situationer när de råkar möta kronprinsessparet?

Calle Schulman
Alexanders bror Calle var en av gästerna på prinsessan Sofia och prins Carl Philips bröllop.

Sedan har ju också Alexanders bror, Calle Schulman, har länge samarbetat med prinsessan Sofia genom hennes organisation Project Playground. Calle har försvarat Sofia offentligt när kritik uppstått. Det hela ledde till ett bråk med programledaren Filip Hammar som uttryckt sig raljant om prinsessan Sofias välgörenhetsarbete.

Annons

Calle Schulman var gäst på prinsparets bröllop

Både Calle och hans ex-fru Anitha Schulman var också gäster på prinsparets bröllop. “Jag har jobbat mycket med Sofia och med hennes välgörenhetsorganisation, det är därigenom som vi har lärt känna varandra. De är otroliga, fantastiska”, har Calle sagt om prinsparet.

Alexander Schulman har helt enkelt hamnat i ett läge där man måste välja vilket ben man vill stå på. Ska han fortsätta driva med kungafamiljen i podcasten eller står han helt plötsligt för nära dem? Fortsättning följer…

Foto: TT

Annons