Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Adelsmannen försvarar sig mot folkstormen: "Då blir jag tokig"

07 sep, 2022, 06:00 
Simon Holm Stålhand

Alex Schulman berättar om folkstormarna och kritiken.

Annons
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom årenBrand logo
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom åren

Mångsysslaren och adelsmannen, Alex Schulman har flera bollar i luften. Ett boksläpp, premiär på Dramaten och en stundande filmpremiär står på agendan. Ja, en hel del har han för sig.

Men han hinner trots allt reta gallfeber på människor via sin podcast och sina krönikor. Han har blivit van att bli kallad öknamn.

I en lång intervju med TT berättar han om en folkstorm som han startade.

När många beklagade sig över att Notre Dame i Paris brann under 2019 skrev Schulman "äntligen!", och garvade i en halvtimme, tills han insåg att han hade fått 100 mordhot.

— När alla tycker samma sak blir jag tokig och då måste jag förstöra det. Men det får jag sota för säger han till TT.

Alex Schulman rannsakar sig själv

Högerextrema krafter försöker avfärda hans politiska krönikor genom att ge honom öknamnet "riksmobbaren". Och han tycker att ryktet om hans numera nedlagda bloggs elakhet är överdrivet. Men han försöker också att ärligt rannsaka sig själv. Med tiden har han börjat acceptera att han ses som provocerande.

Annons

— Jag har förstått att det inte bara är den gamla bloggen som folk retar sig på. Jag skriver politiska texter som är polariserande, jag håller fortfarande på och bloggar fast i poddform där jag kan häckla kändisar med samma frenesi som då. Jag gör saker som gör folk irriterade. Och det kanske får vara så för jag vill inte ändra mig.

Och när det kommer till politik så har han inte särskilt mycket till övers nu när det vankas val.

– Det är en pina, det måste ta slut. Men jag är också rädd för vad som händer när det tar slut. Jag vill bara ut ur mitt eget skinn nästan. Jag är för alla möjliga konstellationer bara man håller SD utanför regeringen.

Annons