Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Adelsmannen i infekterat bråk med Wallander-stjärnan: "Inget bra slut"

02 maj, 2022, 05:00 
Krister Henriksson och Alex Schulman

Duons relation fick ett abrupt slut – nu avslöjas sanningen.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Profilen och adelsmannen Alex Schulman och skådespelaren Krister Henriksson hade en framgångssaga framför sig. Pjäsen Tröstrapporter skulle efter mycket om och men ha Dramaten-premiär i vintras – men så blev det inte.

Istället utbröt ett drama mellan de två parterna, och nu avslöjar Alex Schulman sanningen bakom splittringen.

Biljetterna återbetalas

Tröstrapporter var i grunden Alex Schulmans projekt, och skulle bli hans debut som både regissör och dramatiker på anrika Dramaten. Huvudrollen landade den välkända skådespelaren Krister Henriksson, och i Alex Schulmans podcast kunde man ana att samarbetet inte var helt friktionsfritt...

Biljetterna till premiären såldes flitigt och arbetet bakom pjäsen pågick för fullt. Efter nästan två år av repitioner kom dock det snopna beskedet – det blir ingen pjäs, och biljetterna fick återbetalas.

I podcasten Alex & Sigges podcast berättar Alex att Krister, vars roll innebar en monolog, inte var nöjd med Schulmans manus. Han menade att han kunde framföra monologen, men då med manuset i hand, eftersom manuset inte "rör sig".

Annons

– Ja, man skulle ju kunna tro att det skulle kunna ha att göra med att han inte orkade lära sig texten. För han ville gärna framföra det här, säger Schulman i podcasten enligt Expressen.

– Jag märkte att det inte skulle fungera. Så jag sa till honom att då måste vi nog avbryta det här. Vårt möte avslutades och vi har inte setts sedan dess. Det var inget bra slut kan man säga.

"Dött projekt"

Och någon Dramaten-debut med Henriksson i spetsen blev det inte, och pjäsen lades på is. Alex Schulman beskrev det hela som ett "dött projekt". Men sedan kom ett besked som skulle försvåra forna duons relation ytterligare.

Schulman nås av information att Henriksson ska ha en läsning av Tröstrapporter på Artipelag i Stockholm, något som den nyblivna regissören inte godkänt.

– Det blev otroligt rörigt. Jag ringde upp hela världen. Jag ringde min agent och sa att du måste stoppa honom, säger han i podcasten rapporterar Expressen.

Sagt och gjort, Henriksson fick inte genomföra sin planerade läsning av Schulmans manus. Tröstrapporter planeras att ha premiär i höst, och då med en ny skådespelare enligt Alex Schulman, förhoppningsvis fungerar det samarbetet bättre.

Foto: TT

Annons