Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Adelsmannens skarpa kritik mot julvärden – Babben Larssons svar

18 nov, 2022, 19:00 

Nu riktar poddaren och författaren Alex Schulman stenhård kritik mot årets julvärd Babben Larsson.

Annons
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”Brand logo
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

På tisdagen, den 15 november, avslöjade SVT äntligen vem årets julvärd är: Ingen mindre än komikern och programledaren Babben Larsson!

– Jag fick frågan i mitten av september. Vi har varit en väldigt liten krets som känt till det här och har haft ett kodord, ”vinterträdgården”, vi använt oss av. Så jag tror inte att det läckt från vårt håll, sa hon tidigare i veckan till Aftonbladet.

Många blev fantastiskt glada över beskedet om att Babben är årets julvärd, men någon som inte är lika imponerad är poddaren och författaren Alex Schulman.

Babben Larsson är årets julvärd
Babben Larsson är årets julvärd i SVT.

Alex Schulmans hårda kritik mot Babben Larsson

I det senaste avsnittet av podcasten Alex & Sigge som Alex driver med Sigge Eklund, tar han nämligen upp en traumatisk upplevelse som ägde rum 2015.

Annons

Då ska Babben nämligen ha kallat Alex fru Amanda Schulman för "hora" i ett kommentarsfält på Facebook, för att hon gjort ett betalt reklamsamarbete på Instagram.

– Det här är väldigt provocerande för mig, att folk säljer ut sig på det här sättet så att jag inte förstår vem som kommunicerar. De är sellouts, och det är att prostituera sig, det är det som ligger bakom det här kraftuttrycket. Inte att de är prostituerade på riktigt, sa Babben om uttalandet till Expressen.

Alex och Amanda Schulman
Alex och Amanda Schulman blev skakade av Babbens attack 2015.

Nu menar Alex att Babben är en hycklare, då hon själv gjort samarbeten med olika företag. Han förklarar att han gjort ett gräv och ger flera exempel på reklamsamarbeten som Babben gjort de senaste åren.

Alex tar även upp det faktum att Babben tjänar pengar på att sälja föreläsningar om stress och utbrändhet – samtidigt som hon kommer prata om just stress på julafton i SVT.

Annons

Alex och Sigge menar att detta bryter mot SVT:s förbud mot otillbörligt gynnande.

– Det kanske är det som förklarar att hon valde att tacka ja till det här juluppdraget. Därför att när hon då sitter där i julstolen och drar materialet från sin stressföreläsning som hon säljer på 30 stycken talarförmedlingssajter – då kan det ju klirra till utav bara helvete, säger Alex i podcasten.

Sigge Eklund och Alex Schulman som gör podcasten "Alex & Sigge"
Alex & Sigge är en av Sveriges största poddar.

I en intervju med Expressen säger däremot att hon inte kommer prata så mycket om stress.

– Jag kommer prata om hur det var på julafton hemma hos oss. Men som sagt, jag har varit utbränd och föreläser om något jag varit med om. Julafton ska inte bli någon föreläsning.

Programchefen Ebba Adielsson skriver även i ett meddelande till Expressen att Babben har full koll på vilka regler som gäller hos SVT, och att hon inte bryter mot dessa.

Annons