Agnes Carlssons förvandling - så ser hon ut idag

Agnes Carlsson då och nu.

Idol-vinnaren Agnes Carlsson är tillbaka med ett nytt album efter att ha hållit sig från rampljuset i sju år - såhär ser stjärnan ut idag!

Agnes Carlsson, 31, fick sitt genombrott i “Idol” år 2005 där hon också kammade hem vinsten. Efter det gjorde hon succé världen över med hitlåtar som “Release me” och “On and on, och fick också äran att sjunga på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop 2010. Senaste albumet, “Veritas”, släpptes 2015 och därefter har sångerskan hållit sig ifrån rampljuset. Nu gör hon dock storstilad comeback med en ny EP, “Nothing can compare”, och numera har sångerskan dessutom skaffat sig en helt ny look!

När Agnes Carlsson nyligen dök upp på “Musikförläggarnas pris”, på Berns salonger i Stockholm, var sångerskan lika vacker som alltid men det mörka svallet var borta och ersatt med en ljusare variant. Dessutom syns det att artisten har ett modeintresse – borta är de glittriga plaggen och sångerskan har numera en mer moderiktig stil.

Agnes Carlsson med sambon Vincent Pontare.

Tog en paus

Senaste gången Agnes Carlsson var ute på turné var 2015, och i “Musikguiden i P3” berättade sångerskan att hon själv valde att ta en paus från uppträdanden.

– Jag satte i gång när jag var 16. Jag kände så himla tydligt att jag var i en fas där man ville se nya saker och träffa nya folk och så mycket av det där var ut och resa. Dels rest själv, med kompisar och med min pojkvän, sade stjärnan.

Carlsson har dock inte tagit en paus från musiken utan har istället satsat på en karriär som låtskrivare. Hon har bland annat skrivit låtar till artister som Katy Perry, David Guetta och Madonna. Nya albumet har hon skrivit och producerat tillsammans med sambon Vincent Pontare, son till Roger Pontare, och Salem Al Fakir.

Stjärnan sjunger även på Tim ”Avicii” Berglings låt ”Tough love” tillsammans med Vincent Pontare – en låt som släpptes postumt efter Aviciis bortgång. Enligt Agnes Carlsson var det Tim Berglings familj som gärna ville att just de skulle sjunga på låten.

– Nej men hela den där grejen var helt sjuk. Så sorgligt och hemskt men sen kändes det när familjen tog beslutet, så kändes det väldigt fint och att göra det, kändes som en fin grej att göra och få vara med på, sade stjärnan i intervjun.

Foto: TT

Läs mer: 

Victorias och Daniels bröllop – detaljerna vi minns