Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Agneta Sjödin: Därför försvann jag från tv-rutan

20 jul, 2017, 14:15 
Av
Agneta Sjödin satsar på författarkarriären.
Annons

I dag fyller den folkkära tv-profilen Agneta Sjödin 50 år! Vi har sett henne i tv-klassiker som “Fångarna på fortet” och “Tur i kärlek”, och i hela 27 år har hon varit en av de mest populära programledarna i tv. Men de senaste åren har Agneta Sjödin tagit ett steg tillbaka från rampljuset och synts allt mindre i offentliga sammanhang.

I stället har programledaren valt att satsa på sin författarkarriär. Hon har redan skrivit flera böcker, bland annat om kost och träning, och för tillfället jobbar hon med manuset till en dokumentär om en folkgrupp i Indonesien.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag kände att jag behövde någonting mer liksom. Jag behövde förmedla någonting mer, berättelser som fanns inom mig. Det är så mycket jag vill förmedla i mina böcker. Det är sånt jag inte kan förmedla i tv, säger TV4-profilen till Expressen.

“Ett komplement”

Samtidigt avslöjar hon att hon börjar bli lite sugen på att återvända till tv-branschen.

Annons

– Jag tycker att det är kul att jobba med tv och jag behöver det som ett komplement till mitt skrivande, skrivaryrket är rätt ensamt, jag tycker att det är kul. Det blir en bra balans. När man kliver åt sidan så där och sätter sig och börjar skriva då är det ju andra som kliver in på arenan, säger hon till tidningen.

Nu fyller tv-stjärnan 50 och hon säger till Expressen att det känns bra att bli äldre – “man bli coolare och lugnare”. Hon bor tillsammans med dottern Maja, 19, som hon har tillsammans med artisten Niklas Strömstedt. De två har en fin och kärleksfull relation och hon berättar att de aldrig bråkar.

Agneta Sjödin tillsammans med dottern Maja Strömstedt. Bild: Patrik C Österberg/IBL Bildbyrå

“När man minst anar det”

Just lever Agneta Sjödin som singel. Äktenskapet med barndomskärleken Per Alkebäck, som hon gifte sig med 2007, tog slut 2009. Men hon har inte tappat tron på att kärleken ska dyka upp.

– Den kommer nog rätt var det är, när man minst anar det. Jag ser mig inte som en person som skulle leva ensam i livet, säger hon till Expressen.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Av: Minna Wallén-Widung

Foto: IBL

Annons