Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Agneta Sjödin i diskussion efter att ha blivit petad av Tilde de Paula: "Trött på henne"

09 dec, 2023, 09:00 
Agneta Sjödin och Tilde de Paula Eby
Agneta Sjödin har blivit petad av Tilde de Paula Eby – och nu slängs hårda ord fram och tillbaka.
Annons

TV4 anade nog att det skulle komma reaktioner när man meddelade att Agnetas nyårskarameller skulle göras om. Agneta Sjödin, som lett programmet sedan 1995, ersätts av en programledarduo bestående av Tilde de Paula Eby och Edwin Törnblom. TV4-veteranen får nöja sig med något slags biroll.

– I år har vi beslutat att göra programmet på ett nytt sätt, med en ny programledarduo. Vi är glada att Agneta är med som gäst i programmet. Hon har gjort ett fantastiskt program under många många år. Vi hoppas att tittarna hänger med oss på Nyårsdagen i karamellerna, säger Karin Dofs, exekutiv producent för TV4:s Nyårskarameller, till Svensk Dam.

Se Agneta Sjödins stilresa genom årenBrand logo
Se Agneta Sjödins stilresa genom åren

Agneta Sjödin ger igen efter debatten om Nyårskaramellerna

Agneta skrev själv på Instagram om sina tankar om beslutet.

"Kära vänner, vaknade just i Peru. TV4 har idag gått ut med nyheten om att jag inte längre ska vara programledare för Nyårskaramellerna. Jag kände att jag också ville passa på att skriva något i samband med det. TV4 bestämde sig för att de vill göra förändringar i programmet. Jag vet att Tilde och gänget kommer att göra ett superjobb. Så ni kan med säkerhet se fram emot ett kanonprogram. Traditionen lever vidare! Jag är med och gästar så på ett sätt ses vi ändå", skriver Agneta.

Annons

I Agnetas kommentarsfält har hennes fans ryckt ut och tagit henne i försvar. Vissa passar också på att dela ut tjuvnyp på Tilde – men det gillar inte Agneta.

"Tack för att du förgyllt vår tillvaro med Nyårskarameller! Man kanske ska döpa om TV 4 till TvTilde! Är i ärlighetens namn ganska trött på Tilde! Kommer sakna dig, Agneta!", skriver en användare, som får svar från Agneta:

"Tilde är fin. Och det är TV4s beslut. Det kommer att bli bra."

"Varför ändrar TV4 på en tradition?"

Flera andra som kommenterar ger röst åt ett missnöje med TV4 och deras beslut.

"Det är ju ungefär som att byta ut grevinnan o betjänten med två andra figurer! Varför ändra på nåt som är en tradition o är uppskattat?", skriver en användare.

"Det är som att byta bort Ivanhoe mot Robin Hood, risgrynsgröt mot havregrynsgröt, Grevinnan och betjänten mot Stefan och Krister. Har varit en fin tradition att se på nyårskaramellerna med dig på årets första dag. En vetskap om att året får börja på ett bra vis oavsett hur nyårsafton var. Du kommer att saknas!", skriver en annan.

Annons