Agneta Sjödin visar upp utseendeförändringen – efter alla starka reaktioner

Agneta Sjödin

"16 weeks of hell" har fått stark kritik under våren, men Agneta Sjödin visar nu stolt upp resultatet från allt kämpande.

Under våren genomgick Agneta Sjödin “16 weeks of hell”. Ett strikt hälsoprogram som fått mycket kritik, men som Agneta tillsammans med fem andra kändisar deltog i under tv-programmet Den stora hälsoresan på Dplay. I podcasten ”Hälsa för ohälsosamma” med David Eberhard berättar hon om upplevelsen.

– Jag höll vikten ganska bra. Jag ville inte gå ner för mycket i vikt, jag ville inte se för smal ut i ansiktet, och ha kvar lite. På slutet rasade jag lite, men jag behöll ansiktet ganska bra ändå, säger Agneta.

För Agneta Sjödin var det väldigt viktigt att inte gå ner i vikt, utan fokus låg på att omvandla fett till muskler. I podcasten säger Agneta att hon valde att hålla låg profil på sociala medier under och efter programmet, för att hon inte vill vara källa för debatt.

– Jag har ju fantastiska efterbilder på mina armar, och jag har funderat om jag ska lägga ut dem eller inte, för det kommer komma så mycket… Jag visade de för Börje Salming häromdagen, för vi bor grannar, han var så imponerad av mina axlar och sa ”det där är svårt att få”. Men jag vågar nog inte lägga ut dem, säger hon.

Agneta Sjödin visar upp musklerna på Instagram

Men i efterhand har Agneta tänkt om och valt att lägga ut sina resultat på Instagram ändå. I ett meddelande till Expressen skriver hon:

”Nu lade jag ut en bild ändå till slut, eftersom jag trots allt känner mig stolt. 16 veckor är rätt lång tid av kämpande. Men jag var osäker eftersom jag vet hur vissa kan kommentera men till min förvåning fick jag väldigt mycket positiv respons och kärlek. Och kommentarer från många kvinnor, och kvinnor i min egen ålder att de känner sig inspirerade. Det tycker jag känns jättekul!”, skriver hon.

LÄS MER: Agneta Sjödin om exet Niklas Strömstedt - efter beskedet med dottern