Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Agneta Sjödins chock – blodiga olyckan i TV4: ”Tvingas till operation”

27 apr, 2024, 11:00 
Anna Swenn Larsson skadar sig rejält i Fångarna på fortet.
Annons

Fångarna på fortet behöver ingen närmare beskrivning. Vid det här laget vet tv-tittarna programmets premiss: Ett gäng kändisar springer runt på Fort Boyard, utmanar sig själva i olika celler och tävlar om att roffa åt sig flest nycklar.

Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula EbyBrand logo
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula Eby

Agneta Sjödin och Gunde Svan är lika självklara programledare som Fångarna på fortet är i TV4:s tv-tablå. I flera år har de tagit sig runt i fortets katakomber, redo att peppa kändisarna så till den grad att de får lite extra adrenalin.

Annons

Vad som väntar i cellerna vet man inte. Ena stunden kan det vara insekter, ormar och larver, andra stunder kan det handla om att lyfta tunga grejer, ta sig runt en hinderbana eller parera olika föremål som kommer farandes mot en.

Agneta Sjödin och Gunde Svan
Fångarna på Fortet-duon Agneta Sjödin och Gunde Svan.Karin Törnblom/TT

Otäcka skadan i Fångarna på fortet

Och ibland smäller det rejält.

Fråga bara slalomstjärnan Anna Swenn Larsson. Hon vet hur ont det kan kännas att möta fortets celler och när hon i helgens avsnitt skulle ge sig ”fortets hotell” gick det så pass illa att hon skadade sig rejält.

Annons

Benet råkade då komma i kläm. Anna vägrade ge upp, men när hon lämnade cellen kunde hon konstatera att hon ådragit sig en skada som krävde ett läkarbesök och en mindre operation.

– Jag kommer ut från cellen och känner ju att det är något blött under mitt knäskydd. Jag ser inte först, jag har så mycket adrenalin och det är så mycket som pumpar i mig, men jag hade ett ganska köttigt sår under tajtsen. Det blev fem stygn, men vad gör man inte för fortet, säger Anna Swann Larsson.

Anna Swenn Larsson
Anna Swenn Larsson skadar sig i Fångarna på fortet.TV4
Annons
Agneta Sjödin
Agneta Sjödin kan inte annat än chockat ta sig för munnen när hon inser vad som hänt Anna Swenn Larsson.TV4
Annons

TV4 om olyckan

Anna Swenn Larsson är inte den första att skada sig i fortets celler, och det är lika tråkigt varje gång som det händer, men ibland går det helt enkelt inte att undvika olyckorna.

TV4 har därför alltid tillgång till ett läkarteam på plats, som ser till att rycka ut så fort något går galet och hjälper deltagaren att åter hamna på fötter.

– Säkerheten är prioritet på Fortet. Om något oförutsett inträffar under inspelningarna så finns läkarteam på plats och i det fall medverkande eller personal tvingas till operation så agerar sjukvårdarna självklart på det, säger TV4:s exekutiva producent Jonathan Nordin till Svensk Dam.

Anna Swenn Larsson
Anna Swenn Larsson får vård av fortets läkarteam.TV4

Foto: TT/TV4

Annons