Agnetha Fältskogs mardröm – utnyttjad i smutskampanj

Agnetha Fältskogs mardröm – utnyttjad i smutskampanj

Abba-legendaren befinner sig i en tuff situation.

ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!
1:08

Efter reklamen: ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

(1:08)

Slå på ljud

Det här är en liten komplicerad historia som vi nu ska försöka reda ut.

Först och främst behöver Abba knappast en presentation. De satte Sverige på kartan när de slog igenom med sina hitlåtar under 1980-talet. Alla vi känner igen "Dancing Queen" och "Mamma Mia", för att nämna några. Det är låtar som har hängt med generation efter generation och än i dag spelas deras låter på diverse barer och nattklubbar.

Abba, som består av Björn Ulvaeus, 77, Agnetha Fältskog, 72, Anni-Frid Lyngstad, 76 och Benny Andersson, 75, gjorde en smått sensationell comeback förra året - som avatarer - eller abbatarer.

Nu har Agnetha Fältskog hamnat, ofrivilligt nog, i blåsväder.

Hon utnyttjas i en smutskampanj – hela vägen från Brasilien.

För det var för drygt en vecka sedan som de stod klart att det blir ett maktskifte. Vänsterledaren Lula da Silva besegrade kontroversielle Jair Bolsonaro och är numera president.

Björn Ulvaeus lycka med nya flickvännen – tagit stort steg!

Agnetha Fältskogs mardröm – utnyttjad i smutskampanj

Det ledde till att vissa av Bolosonaros anhängare vägrade acceptera valresultatet och valde istället att använda en av Skavlan-intervju med Agnetha Fältskog för att hävda valfusk.

I tv-klippet som går undernamnet "Internationella medier" och som sprids på sociala medier, presenteras Abbas Agnetha Fältskog som den högt uppsatta svenska domaren ”Anna Åse” som pratar om valfusket under det brasilianska presidentvalet.

”Det är verkligen tvivelaktigt att en sådan populär president blir den förste i Brasilien som inte lyckas bli omvald. Framför allt när man tänker på uppgifterna om uppenbart valfusk i det brasilianska valet. Om man analyserar det noggrant kan man bara bekräfta det misstänkta. Den andra sidan har gjort allt i sin makt för att ta bort nationens mest hederliga man från makten. Detta är verkligen en skam för demokratin”, säger ”Anna Åse” enligt Expressen och Dagens Nyheter.

Egentligen pratar Fältskog med Fredrik Skavlan om livet efter karriären och när Abba splittrades.

– Jag gick från lyxsviten till diskbalja och tyckte det var jätteskönt, säger Agnetha Fältskog.

DN har varit i kontakt med Fredrik Skavlan som skriver i ett sms:

Det är inte första gången vårt innehåll missbrukas, men tyvärr är det svårt att stoppa. Antingen det handlar om politik eller bitcoins så kan vi bara hoppas att folk därute genomskådar en bluff när de ser den”.

Björn Ulvaeus besked med nya kärleken – bara åtta månader efter skilsmässan