Agnethas villkor till Björn Ulvaeus – vägrade gå med på

Agnethas villkor till Björn Ulvaeus – vägrade gå med på

Abba gjorde stor succé med sitt första studioalbum på 40 år i höstas. Men allt var inte frid och fröjd mellan medlemmarna.

Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet
1:06

Efter reklamen: Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

(1:06)

Slå på ljud

I årtionden har världen hoppats på att få se en återförening för Abba, ett av musikhistoriens absolut mest framgångsrika band. De har kategoriskt sagt nej, fram tills i höstas.

Då slog nyheten ned som en bomb och Abba stod för en av årets mäktigaste comebacks. Tidigare i vintras släpptes "Voyage" – gruppens första album på fyra decennier.

Agnetha Fältskog berättade i Sveriges Radio att hon var väldigt nöjd med hur återföreningen gått.

– Vi är så glada, allihop i gruppen, och tacksamma, och rörda över det här enorma mottagandet vi får. Det känns jätteskönt och varmt i kroppen, har hon sagt i en intervju med Sveriges Radio.

Agnetha och Anni-Frids vägran

Men det är inte exakt som det var förr. Fortfarande är det så att medlemmarna håller en viss distans till varandra, något Björn Ulvaeus pratade om i lördagens Nyhetsmorgon-sändning i TV4.

JAN COLLSIÖÖ

– Det är inte så att vi ses på aw på fredagarna, så är det ju inte. Vi bor ju olika ställen också, säger Björn i programmet.

Agnetha och Anni-Frid var ganska tydliga när de gick med på det. ”Vi tycker det är kul att göra det här, men det där gör vi inte. ” 'Det där' är såna här tv-soffor, fortsätter han.

Björn själv verkar däremot inte ha några problem att ställa upp i morgonsoffan för att marknadsföra deras projekt, och öppnar till och med upp för att komma tillbaka senare i vår när han Pippi Långstrump-föreställning har premiär.

– Det här är ju sympatiskt eftersom det inte är så himla tidigt. Annars undviker jag sånt.