Aje Philipssons och Grete Qvibergs relation efter skilsmässan

grete qviberg aje philipsson

Grete Qviberg och Aje Philipsson var gifta i 18 år och var några av de första vännerna som den dåvarande kronprinsen presenterade för fröken Silvia Sommerlath. Men hur ser deras relation ut i dag?

Han är miljonär och kung Carl Gustaf nära vän sedan många år tillbaka. Hon en societetslady av rang som är en mästare på tjusiga fester och exklusiv inredning.

Aje blev kär i den unga fotomodellen

Under sina 18 år som gifta var Anders ‘Aje’ Philipsson, 77, och Grete Qviberg, 75, Stockholms hetaste societetspar. Utan konkurrens. De träffades när Grete bara var 23 år, jobbade som fotomodell och reste över hela världen. Aje, vars familj ägde Mercedes i Sverige, studerade fortfarande. Han fick upp ögonen för henne på den populära krogen Strand, i Stockholm, och ska enligt uppgifter ha sagt “henne ska jag gifta mig med”.

grete qviberg aje philipsson

Grete Qviberg och Aje Philipsson år 1967,

Och så blev det. Grete, som är uppvuxen i Gubbängen utanför Stockholm, blev plötsligt en del av den innersta kretsen på Östermalm. Men bilden av den unga förortstjejen som mötte överklasspojken är hon lite trött på.

– Istället var det han som träffade en riktigt världsvan tjej, har Grete sagt till Svensk Damtidning i en tidigare intervju.

Blev vänner med kungen och Silvia

Några år senare började kung Carl Gustaf, som då var kronprins, smyga med en viss fröken Sommerlath och Aje och Grete bjöd ut det nya paret till sitt sommarställe på Värmdö. Grete och Silvia blev nära vänninor och byter fortfarande några vänliga ord med varandra när de ses i dag.

aje bathina philipsson

Aje är i dag gift med Bathina Philipsson. Aktuell i Let’s Dance.

Skilsmässan var tuff och Grete har beskrivit hur hon fick börja om från noll. Hon lämnade den flotta våningen, började sälja smycken och fastigheter och handla med aktier. Många av vännerna tog dessutom Ajes parti med inte Silvia. Hon fortsatte istället höra av sig till sin kära väninna.

Tuff skilsmässa

I dag är stridsyxan nedgrävd och Grete har en bra relation med Aje. Hon umgås dessutom med hans nya fru Bathina Philipsson, som är aktuell i årets upplaga av Let’s Dance.

– Min personlighet är att inte vara långsint. Det var då och det var jättejobbigt att skiljas, men nu är det historia och det har gått bra. Man blir bara bitter av att älta och det har gått bra, har Grete sagt till Svensk Damtidning.

Aje och Grete fick tre barn ihop; Nina Philipson, 51, Anja Philipson, 49, och Anders “Coci” Philipson, 43. I dag är Grete sambo med affärsmannen Kent Löwenberg.

grete qviberg

Grete är i dag lycklig med sambon Kent Löwenberg.

Foto: TT