Akuta säkerhetsåtgärden – för att rädda Lotta Engberg och ”Soldoktorns” jul

Karin Törnblom/TT
Lotta Engbergs jul med ”Soldoktorn” räddad, tack vare produktionens säkerhetsåtgärd.

Årets uppesittarkväll med Bingolotto i TV4 är kanske det som mest av allt påminner om de tider då allt var som vanligt och inte påverkat av den hemska pandemi som förändrat livet för alla på ett eller annat sätt. De som brukar bänka familjen och sitta redo med bingolotterna i högsta hugg har kunnat göra det i vanlig ordning även i år, och Lotta Engberg med vänner var med oss under hela kvällen.

Men det finns såklart saker som påverkats av pandemin trots allt.

Pandemin tvingar Lotta Engberg till säkerhetsåtgärd

Artisten Björn Skifs, 73, missade Bingolottos uppesittarkväll. På grund av förkylning ersattes han av Peter Jöback, 49. Björn ville inte ta några risker.

– Det är en vanlig bondförkylning men i dessa tider vill man inte riskera nånting, sa Skifs till Aftonbladet innan sändningen.

Men produktionen bakom hela programmet tvingades också till att införa en extra säkerhetsåtgärd för Lotta Engberg och samtliga övriga både deltagare och artister. De var alla tvungna att ta ett coronatest innan sändningen. Tursamt nog var allas resultat negativa och sändningen kunde sätta igång som planerat utan ytterligare ofrivilliga avhopp.

Det innebär att Lotta med gott samvete kan återvända hem sent ikväll och fira julen tillsammans med nyblivna sambon Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, så underbart för dem!