Alba Augusts egna ord om uppbrottet från Björn Gustafsson

Björn Gustafsson, Pernilla August och Alba August

Björn Gustafsson och Alba August blev kära under en filminspelning för några år sedan. Nu har paret spelat in en dramakomedi tillsammans – och gjort slut.
Slå på ljud

Komikern Björn Gustafsson och skådespelerskan Alba August träffades under filminspelningen av Unga Astrid som kom ut 2018.

Där uppstod en kärlek. Alba har själv beskrivit hur relationen växte fram.

– Vi var ett skönt gäng svenskar och danskar på inspelningen i en liten by Tyskland. Det var en jävligt bra kemi i gruppen, men kanske framför allt mellan mig och Björn. Sen började vi hänga efter premiären. Det var så självklart som det kunde bli för mig, har hon sagt i en intervju med Damernas värld.

Men mycket kan hända på tre år. I mitten av februari har serien Alla utom vi premiär. Där spelar Björn och Alba ett par, precis som de var i verkligheten när serien spelades in.

En relation som nu är över.

– Vi är inte ett par i dag, säger Björn till Expressen.

Alba August och Björn Gustafsson om svåra tiden

Alla utom vi är en dramakomedi producerad av Erik "Jerka" Johansson. Där spelar Björn och Alba paret Ola och Himla som desperat försöker bli gravida.

I en gemensam intervju med Expressen berättar Björn och Alba om hur filminspelningen kom att ta över deras liv.

– Det blev en viktig grej att vi levde ihop när vi var i den här processen för vi filmade i raketfart. Det krävdes så otroligt mycket förberedelse varje kväll och morgon och det hade inte gått att göra med någon annan, säger Alba.

Hon fortsätter:

– Vi gick in en bubbla och var där ihop. Vi pratade scener och text nästan dygnet runt. Någon utanför den processen hade nog inte haft förståelse för det.

Björn Gustafsson och Alba August

Björn Gustafsson och Alba August berättade att de var ett par på Guldbaggegalan 2019.

Björn Gustafsson bekräftar: Har gjort slut

Björn berättar även att kärleksrelationen med Alba är över.

– Vi är inte ett par i dag, säger han till Expressen.

En vänskap verkar dock finnas kvar. Under hela intervjun hyllar de tidigare paret varandra.

– Man får så mycket gratis av att jobba med någon som man är så nära och redan har kemi med. Man har en jargong, säger Alba bland annat.

Alba August är dotter till den skådespelerskan och regissören Pernilla August och regissören och manusförfattaren Billie August.

LÄS MER: Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafssons hemliga relation

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla

Foto: TT